Lenja pita sa orasima

2 Replies

MEZZE Poslastice i kolači
Lenja pita sa orasima

Lenja pita sa orasima

Potreban materijal:

250g svinjske masti
250g šećera
1 jaja
3 žumanceta
500g brašna
pola kašičice sode bikarbone
100ml mleka
sok i korica jednog limuna

fil

100g maslaca
200g šećera
200g mlevenih oraha
2 kašike mleka

Lenja pita sa orasima

Priprema:

Penasto umutiti mast sa šećerom, dodati jaje, žumanca, mleko, sok i koricu limuna i na kraju umešati brašno pomešano sa sodom bikarbonom i sve lepo sjediniti. Masu podeliti na dva jednaka dela. Maslac umutiti sa šečerom. Dodati mleko i orahe, pa sve lepo sjediniti. Pleh dimenzija približno 20x30cm podmazati uljem i posuti brašnom. Staviti prvi deo testa, a zatim fil, lepo poravnati, pa preko staviti drugi deo testa. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 40-45 minuta. Pitu ostaviti da se skroz ohladi i seći na željene kockice. Posuti šećerom u prahu.

Ovo je još jedan recept iz babine knjižice za kolače. Veoma ukusna lenja pita, jedan od „varijacija“ na temu. Kolač je inače što duže stoji, lepši. Barem meni. 🙂 Ja sam unela neke vrlo male izmene u odnosu na original, što ćete i sami primetiti. Recept je objavljen i u online magazinu MEZZE, mart 2015.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. Milica

    Sve pohvale za novi izgled sajta, i recept naravno ! Često posećujem Vaš sajt i ,ako smem da kažem, možda bi mogle kategorije pretraživača da budu malo jasnije organizovane… Nisam pitana za mišljenje, ali je iskreno, u želji da mi bude još ugodnije na mestu na koje rado dolazim. Svako dobro. Super ste!

    1. Gaga Post author

      Draga Milice,

      Upravo nam ovakve sugestije i predlozi i trebaju, da bi na kraju dobili blog koji će biti funkcionalan i lak za pretragu. Hvala što ste se javili.
      Inače, još nije kraj sređivanju, tek juče smo krenuli, pa sad jedno po jedno. Izvinjavam se unapred na maloj konfuziji, dok ne spakujemo sve da bude k’o bombonica. 😀

      Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.