Kolač sa jabukama

4 Replies

Poslastice i kolači
Kolač sa jabukama

Kolač sa jabukama

Potreban materijal:

Šoljice su od 100ml

3 jaja
4 šoljice šećera
1 šoljica ulja
5 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
2 velike jabuke

Priprema:

Jabuke izrendati na krupno rende. Jaja umutiti sa šećerom penasto, dodati ulje i postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umešati rendane jabuke i sjediniti. Masu sipati u manji četvrtasti pleh, predhodno nauljen i posut brašnom. Peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni, oko 20-25 minuta.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. Ana

    Poštovani,upravo sam isprobala Vaš recept.Toplo preporučujem da ostali ne prođu kao ja i da Ne prave ovaj kolač!U koliko se već bavite objavljivanjem recepata i toliko nas prati Vaš rad, red je da objavljuje te ono što ste već proverili da valja!Predpostavljam da zbog velike količine jabuka i šećera kolač uopšte ne može da se ispeče!Sa strane izgori a sredina je skroz ne pečena!

    1. Dragana Pušica Post author

      Poštovana Ana, ja ne objavljujem na svom blogu recepte čije sam slike i tekst našla negde na internetu i iskopirala onda ovde, već objavljujem ono što zaista sama isprobam i proverim. Iz tog razloga, meni svuda jasno piše ime i prezime, da se zna ko iza svega stoji, jer nemam šta da krijem i „lažem narod“.
      Meni je jako žao što ste Vi imali takvo iskustvo, ali greška nije do mene. Možda šporet koji koristite ne peče adekvatno. Ne znam, to mi je prvo palo na pamet kao mogućnost.
      Sa druge strane, uvek postoji ona caka da isprobate čačkalicom da li je kolač pečen i produžite pečenje, a ako odozgo počne da gori, pokrijete folijom ili pek papirom.
      Još jednom kažem, jako mi je žao Vašeg iskustva.

  2. Mirjana Lončarević

    Samo da javim da je pravljeno i pojedeno. Pošto je nama prva asocijacija uz jabuku mirišljavi cimet, malo sam ga stavila u testo. Mirisalo je lepo u stanu dok se pekao kolač. Hvala, drago Grne na brzom i ukusnom receptu.

    1. Dragana Pušica Post author

      Draga moja Mirjana, hvala na isprobavanju. :*
      Uvek me obradujete rečima koje mi uputite. <3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.