Mimoza salata

Comment

Ljubitelji kafe - Doncafé Predjela i međujela
Mimoza salata

Sponzorisani post

 Kao što ste već i navikli, nekako u ovo vreme u saradnji sa portalom Najbolja mama na svetu, a pod „palicom“ Ljubitelja kafe – Donkafe, pred vama je još jedna zbirka pažljivo odabranih i proverenih mrsnih i posnih slavskih recepata.
Klikom na sliku ispod, u PDF formatu možete sačuvati „knjižicu“ koju su za vas ukrčkali blogovi Prstohvat soli, Milin kuvar i Moje Grne.

Potreban materijal:

5 krompira srednje veličine
250g praške šunke
7 jajeta
200g majoneza
500g kisele pavlake
200g kačkavalja
200g kiselih krastavčića
400g šargarepe
So, vlašac ili peršun za ukrašavanje

Mimoza salata

Priprema:

Krompir očistiti, skuvati, ohladiti I izrendati na krupno rende. Šargarepu očistiti, skuvati, ohladiti I izrendati na krupno rende. Šunku, kačkavalj I krastavčiće takođe izrendati na krupno rende. Jaja skuvati, pa pet komada izrendati cela na krupno rende, a preostala dva odvojiti od belanca, pa na sitno rende izrendatu žumanca I skloniti sa strane. Ona služe za ukrašavanje. U posudi sjediniti majonez I pavlaku.Salatu možete ređati u dublju veću providnu činiju ili par manjih, po želji. Prvo rasporediti sloj krompira, pa preko premazati mešavinom “fila” od majoneza I pavlake, preko staviti šunku, opet fil, zatim krastavčiće, fil, kačkavalj, fil, jaja, fil, šargarepu, fil I na kraju sve lepo ukrasiti sitno seckanim vlašcem I žumancima. Između slojeva, pre nanošenja fila po želji možete malo soliti. Takođe, slojeve možete ređati I drugim redosledom, ali je važno da između svakog ide fil. Salatu pre služenaj dobro ohladiti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.