Badem keksići

Comment

Poslastice i kolači
Badem keksići

Badem keksići

Potreban materijal:

290g pšeničnog belog brašna
35g pirinčanog brašna
230g maslaca sobne temperature
65g šećera u prahu
1 kašičica arome badema

Badem keksići

Priprema:

Maslac i šećer u prahu umutiti penasto mikserom, pa dodati aromu i brašno. Sve lepo sjediniti i zamesiti glatko testo. Uviti ga u plastičnu foliju, pa ostaviti u frižideru da odstoji nekih 30 minuta. Testo zatim rastanjiti oklagijom na radni sto posut brašnom, i vaditi modlicama po želji oblike i ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Badem keksići

Keksiće peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180C oko 15 minuta. Voditi računa da ne pregore. Čim sa strane počnu da tamne, pečeni su. Vremenom, tokom hlađenja se stegnu. Keksiće čuvati u metalnoj posudi za keks. Što duže stoje, sve su lepši.

Badem keksići

Primetili ste da sam ja koristila i jednu finu, reljefnu oklagiju. Da, da… Super je!
Ovo nije sponzorisani post, odmah se ograđujem, ali želim da vas uputim na one kod kojih možete kupiti oklagiju sa ovim pirotskim motivom, ili nekim drugim. U ponudi imaju oko 30 modela, tj. različitih šara. Ja sam zaista oduševljena, a i dugo sam tragala za ovakvim oklagijama, srećom, eto njih. 🙂 Dobro je da se neko setio da se pozabavi i ovim.
OKLAGIART možete zapratiti na Fejsbuku klikom na naziv. 😉 

Napomena: Ako radite sa reljefnim oklagijama, prvo testo morate rastanjiti običnom, pa tek onda na kraju u jednom potezu testo preći preko uz pomoć reljefne.

Badem keksići

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.