Posna voćna torta

10 Replies

Gosti kuvaju za vas Posne poslastice Torte
Posna voćna torta

Recept je poslala Olivera Vasiljević 

Posna voćna torta

U sok od jagoda kvasiti posni keks i naređati jedan sloj na tacnu. keks ide otprilike 1 kg. Skuvati u 1L soka od jagoda 3 pudinga od jagode, ohladiti, pa izmešati sa predhodno umućenim margarinom sa 150 gr prah šećera.
Po ukusu u puding možete dodati kristal šećer. Dodati 300 gr seckanih jagoda. Fil premazati preko keksa, pa poređati još jedan red, takođe prvo kvasiti u sok. Skuvati 3 pudinga od karamele u 1L vode, pa uraditi sve ostalo kao sa prvim filom, samo što se ovde ne stavlja voće. Ohlađen i umućen fil premazati preko keksa. Posni šlag umutiti uobičajeno i premazati tortu.

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

10 comments

  1. zvezdana

    jeli biljni margarin od 250 grama ili koliko treba tacno grama margarina po filu?

    Zvezdna

  2. majaarilje

    pravila sam tortu za slavu mogu da kazem da je prelepa i da moze slobodno da se zove ‘ kapri ‘ torta posto ukus neodoljivo podseca . svaka cast i hvala puno .

  3. Gaga Post author

    U pravu ste. Ovu tortu nisam ja pravila, ali sam je probala i stvarno je veoma ukusna.
    Hvala Vam što svraćate na Grne!

  4. Ljiška

    Upravo pravim tortu za slavu… pravila sam je i ranije samo sa drugim voćem i bez karmel pudinga… pa samo da predložim da se puding od karamele skuva u sojinom mleku… mislim da ce biti još ukusnije… (ono sojino koje je u prahu, pa se razmuti u vodi…)…
    Pozdrav….

  5. Nada

    I ja sam 7. jula pravila ovu tortu. Sviđa mi. Mislim samo da je mnogo vode u drugom filu i u mom receptu se umućeni margarin delio. Verujem da je ovo bolja varijanta kada se u svaki fil stavi po jedan umućen margarin. Umesto jagoda stavila sam mix smrznutog crvenog voća. OSVEŽAVAJUĆA je zaista poslastica.

  6. nena

    nisam do sada nasla posan slag,ima nekih na biljnoj bazi,ali sadrze mleko u prahu,surutku ili mlecne proteine…imate neki predlog tj.primer da je zaista posan slag u pitanju,pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.