Venac od kupusa

6 Replies

Glavna jela

Venacodkupusa-1

Potreban materijal:

1 glavica kupusa
600gr mešanog mlevenog mesa
2 glavice luka
4 šargarepe
150gr bekon slanine
1 jaje
2 kriške hleba
2dl mleka
2 čena belog luka
0,5dl ulja
začin C
biber, so

Priprema:

Na glavici kupusa izdubiti koren te je staviti u lonac sa slanom vodom i kuvati dok ne omekša. Potom je procediti od suvišne tečnosti, odvojiti listove i iseći zadebljanja. Luk i slaninu iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije oseckati. Kriške hleba natopiti mlekom te dobro ocediti i izmrviti. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i začine po ukusu te dinstati dok sve ne omekša. U većoj posudi sjediniti mleveno meso, dinstani luk i šargarepu, izmrvljeni hleb, slaninu i jaje, te dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Na radnu površinu staviti veće parče folije te po njoj rasporediti listove kupusa tako da se na krajevima preklapaju formirajući pravougaonu podlogu. Preko listova kupusa od mesne mase oblokovati rolat te pažljivo urolati i uviti u foliju. Peći u zagrejanoj rerni na 220C oko 60 minuta.
Pečeni rolat ostaviti da se ohladi u foliji, a onda ga izvaditi i iseći na šnite.
Izuzetno je dobar i kada je skroz hladan, kad odstoji u frižideru preko noći.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. grande

    Ej Gaga, šta da ti pričam, neki mi ne veruju da moje kupatilo još nije gotovo, a nije. Mojom krivicom. Ali, kupus… Evo, sad ga kuvam s repovima svinjskim, za sutra. Za ručak, burazeru i meni. Majstore sam rasterao, ma loše sam ih izabrao. Tako mi i treba. I sad, pa i dalje nemam štednjak sa rernom, i onda opet komšinica. Počinjem opasno razmišljati da joj zatražim ručice, mislim… da se uda za mene, iako se meni više ne ulazi u brak, onaj legalni. No, ako se ipak odlučim, eto – uštedeo sam nov štednjak. Ili… možda… pa baš i ne znam. Inače, od celera se kuva dobar čaj. Dušu dalo onima koji su na pragu bolesti. Na kraju, pozdravlja Vas Grande, i umesto post skriptuma da kažem: Nadam se da moj kućni lekar neće pročitati ovaj tekst; kupus da, ali nikako svinjski repovi!

  2. grande

    I da, zaboravio sam spomenuti da sam nešto slično već jeo. Uz mala odstupanja, recimo tu i tamo, skoro isto, iako nije. U svakom slučaju – klopa za bogove!

  3. Pingback: Supa sa badem knedlama | Grne

  4. Pingback: :: Ajme, koliko nas je….."- zelje / kupus – tema studeni 2009. – rezultati :: ← T and T kitchen

  5. Pingback: :: Ajme, koliko nas je…..”- zelje / kupus – tema studeni 2009. – rezultati :: | T and T kitchen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.