Piletina sa kikirikijem

2 Replies

Ajme koliko nas je Glavna jela
Piletina sa kikirikijem

Piletina sa kikirikijem

Potreban materijal:

800gr belog pilećeg mesa
1 praziluk
100gr kikirikija
1 paprika
2 kašike gustina
0,5dl soja sosa
3 cena belog luka
1 kašika đumbira u prahu
1dl belog vina
1 kašika brašna
250gr pirinča
4 kašike ulja
zacin C, biber

Priprema:

Piletinu iseći na male kockice, praziluk na kolutove, papriku na sitne kockice i beli luk sitno iseckati. Isečenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom. U masnoći od mesa propržiti praziluk i papriku, dodati kikiriki i prženu piletinu pa promešati. Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, pa sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne. Pred kraj jelo začiniti po ukusu. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog.

Update – decembar 2016. Recept šaljem Dubravki sa bloga „Dzoli volinet.kuvar“, ovomesečnoj domaćici igrice „Ajme, koliko nas je“. Tema je đumbir

Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. grande

    Evo, sve sam zapisao. Tek je 9 i trideset i sedam minuta pre podne. Idem u samouslugu da pokupujem sve što je potrebno; ako slučajno ne nadjem kikiriki (ovo zvuči k’o cipiripi), onda ću uzeti orah. Juče me teniseri toliko iznervirali da danas ni vlas svoje kose ne poklanjam nepoštenoj igri. Dakle, ne treba mi rerna. Gaga, javiću ti kako mi je uspela ova klopa, a ostatak sveta, iz Subotice grada, pozdravlja Grande.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.