Vaskršnje zeke i pilići

7 Replies

Testo
Vaskršnje zeke i pilići

Vaskršnje zeke i pilići

Potreban materijal:

400gr brašna
30gr svežeg kvasca
4 kašike kristal šećera
oko 200ml mleka
80gr margarina
malo soli
jaje za premazivanje
prah šećer

Vaskršnje zeke i pilići

Priprema:

Brašno prosejati, u sredinu staviti izmrvljeni kvasac, dodati malo mlakog mleka i šećer, zamesiti kvasac i ostaviti da nadođe. Onda dodati zagrejani margarin, preostalo mleko i so. Izraditi glatko testo i ostaviti da nadođe. Oko pola sata na toplom mestu. Kada testo naraste, uzimati po želji komade testa i praviti zeke, piliće itd., oblike po želji. Isto tako po želji možete staviti oči i neke druge dekoracije (ja sam koristila suvo voće, a za brkove testeninu).

Vaskršnje zeke i pilići

Vodite računa o tome da testo naraste i tokom pečenja. Testo ređati na pleh obložen pek papirom i pre pečenja premazati umućenim jajetom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minuta. Ohlađeno testo se može posuti prah šećerom, ili ukrasiti nekim prelivom.

Vaskršnje zeke i pilići

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. grande

    Ovo stvarno izgleda originalno i „živo“. Čini mi se da je ipak pripremanje ovih uskršnjih djakonija od testa posao za žensko čeljade. Ali… Gaga, neću sad da reklamiram onaj moj sajt gde se bavim gradskim temama, medjutim verujem da se muškarcima više svidja krkanluk koji može da se priredi sa onim što se na fotografiji vidi. Šalim se, premda to i nije predaleko od istine. I apropo’s polivanja gledi, za Uskrs, ponedeljak, u ovim krajevima momci kreću u polivanje vodom ali lepše s parfemom, iako bogami biće polivanja i s punom kofom vode. Čini mi se, u stvari sigurno je da ćemo imati tekst o tome za nedelju dana. Ako nekoga interesuje, u nadolazećim danima klikne na moje ime, koje glasi, jelte – Grande, i koji Vas ovom prilikom pozdravlja iz sunčane Subotice, čiji stanovnici slave dva Vaskrsa.

  2. Gaga Post author

    Grande i kod nas je granulo sunce, konačno!
    veliki pozdrav sa istoka, i sa nestrpljenjem čekam test.

  3. mamajac

    Ajoj sto su pilici slatki, da ih pojedes 😉
    Ja sam prosle godine pravila koku od testa koje je bez preterivanja najlepse koje sam u zivotu jela, planiram da ponovim ove godine, pa cu se prikljuciti ovom zooloskom vrtu 🙂
    Pozdravi!

  4. Gaga Post author

    da, napomenula si ti to čini mi se još negde, moram da odem da nađem recept, ili ako te ne mrzi, pošalji mi mejlom, baš big da isprobam sad za uskrs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.