Čorbica od zelja sa jagnjetinom

6 Replies

Supe,čorbe i umaci
Čorbica od zelja sa jagnjetinom

Ovo je jedno od mojih jela iz glave. Mana mi je da kada pravim tako nešto, obično zaboravim da obratim pažnju količinski koliko čega ide. U svakom slučaju mere su okvirne, a sa druge stvari, kod ovakvih jela jednostavno ne može da se pogreši nešto. Mi se bogami lepo naručkali, obožavam zelje, toliko se radujem što ga konačno ima i što će ga biti nadalje, da se ja pitam, mogla bih da ga jedem svaki dan.

Čorbica od zelja sa jagnjetinom

Sitno iseckati mladi crni luk, jednu vezu. Obično u vezi ima oko 3-4 struka i na malo ulja par minuta propržiti. Posoliti i naliti sa 1,5l vode, koju kasnije povremeno dolivati. Oko 500gr jagnjetine iseći na komade i dodati u čorbu, kao i 3-4 čena belog luka, poklopiti i kuvati na srednjoj temperaturi nekih 40 minuta. Dok se meso kuva, zelje ( 2-3 veze, zavisi kolike su) očistiti, oprati i naseckati. Ne mora mnogo sitno. Dodati zelje u čorbu i kuvati zajedno desetak minuta. Po ukusu začiniti začinom C. Pred sam kraj, a opet mora da se vidi da li se meso skuvalo, pošto povrće svakako jeste, umešati dve-tri kašike kisele pavlake.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. Gaga Post author

    Neumorna u kom smislu? Kuvanju? Ma meni je to svakodnevica 🙂
    A nisam u toku za nagradu. Šta-gde?

  2. Gaga Post author

    Da, ako ide spanać i još neki sastojci pride. U svakom slučaju je slično, pa može da se zove i tako. Nisam htela da stavim taj naziv, pošto sam ga spremila iz glave.

  3. Andrea

    Napisala si čarabno riječ; janjetina!Za mene je to je istinsak delikatesa i volim je na svaki način. Mene je ovo jelo malo podsjetilo na Hercegovačku kalju s janjetinom koju obožavam. Jedva čekam nabavit malo dobrog mesa pa da i ovaj recept isprobam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.