Pileća krilca u krompiru

4 Replies

Glavna jela
Pileća krilca u krompiru

 

Pileća krilca u krompiru

Potreban materijal:

8 pilećih krilaca
oko 1/2kg očišćenog krompira
2-3 sveže paprike
so, začin C, ulje
nekoliko čena belog luka-po ukusu
čaša vode

Priprema:

Napraviti marinadu od ulja, vegete i gnječenog belog luka, po ukusu. Mi volimo da bude slanije, pa stavljam dosta začina. Krilca ostaviti da odstoje u marinadi par sati da povuku aromu. Krompir iseći na kriške, kao i papriku. U tepsiju poslagati krilca, pa preko „pobacati“ krompir i papriku. Posoliti i još malo začiniti po ukusu, naliti vodom i staviti u predhodno zagrejanu rernu da se peče. Povremeno promešati i okretati krilca da se lepo zapeku sa obe strane. Po potrebi naliti vodom, jelo ne treba da bude isuviše suvo. Peći dok krompir ne bude mekan.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. bon jovi

    Draga moja Gagice….isto pitanje..koliko dugo peces i na koliko stepeni? Na slici bas super izgledaju. Mislis da li bi ispalo dobro ukoliko pecem batake na ovaj nacin?

  2. Gaga Post author

    Možeš da pečeš i na 250C ali onda pokri odozgo aluminijumskom folijom, pa je posle pola sata skloni, smanji temperaturu i pusti da se onako zapeku. batacima treba malo više nego krilcima, mada u suštini više od sat vremena neće trebati da bi se lepo ispeklo i meso i krompir. Vidi, ako tečnost ispari, slobodno nali sa malo vode i promešaj u toku pečenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.