Ledene domine

3 Replies

Poslastice i kolači
Ledene domine

Ledene domine

Potreban materijal:

400gr finog šećera u prahu
10 kapi arome sa ukusom mentola
4 kašike mleka
100gr čokolade za kuvanje

Priprema:

Šećeru u prahu dodati aromu mentola i mleko i dobro izmešati da se lepo sve sjedini i ne budu grudvice. Masu razviti između dva celofana u obliku pravougaonika, da bude debela oko 3-4mm. Pomoću lenjira odmeriti pravougaonike 2x4cm i nožem iseći svaku dominu. Tako isečene domine ostaviti da se suše na sobnoj temperaturi, nekih 2-3 dana, u zavisnosti, vidi se kada su se stegle kako treba. Povremeno se može nožem opet proći preko delova gde je sečeno, pošto može da se desi da se slepe tokom sušenja. Kada se konačno domine osuše, ukrasiti ih čokoladom u vidu domina. Čokoladu rastopiti na pari uobičajeno, puniti špric za ukrašavanje sa odgovarajućim nastavkom i ukrašavati. Od ove količine izađu nekih 30-tak domina.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Andrea

    I u našoj Lisi je ovo izašlo i odmah sam snimila recept jer mi jako dobro izgleda. Jedni nisam bila sigurna kakav je okus finalnog proizvoda obzirom na količinu šećera. Jesi ti zadovoljna?

    P.S.
    Super su ti ispali. 🙂

  2. Gaga Post author

    Pa jesam zadovoljna Andrea. Jesu dosta slatki, ali od jednog-dva neće da ti se sloši hahahha
    Šalim se malo, vidim da su ih moja deca i muž baš ponjupali u slast, meni se sviđa ona aroma mentola, baš vuče onako na pepermint. Jedina im je mana, što moraju dosta da se suše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.