Šapice

15 Replies

Food blogosfera Poslastice i kolači
Šapice

Šapice

Potreban materijal:

375g brašna
120g šećera
2 vanilin šećera
125g mlevenih oraha
1 jaje
250g margarina ili maslaca
pola kesice praška za pecivo
prah šećer

Umesiti margarin ili maslac sa brašnom i praškom za pecivo. Dodati orahe, šećer, vanili šećer i jaje. Sve dobro umesiti, uzimati po komad testa i puniti modlice za šapice. Staviti da se peku na umerenoj temperaturi oko 20 minuta. Pečene i još vruće uvaljati u prah šećer. Testo se može stavljati i u druge metalne modlice, već po želji.

Šapice sam pravila po receptu sa bloga „Eve & Apple“. Morala sam da isprobam odmah modlice koje sam dobila baš od Eve, a koji bi drugi recept izabrala, ako ne njen. 🙂 Jako su nam se svidele, nestale su brzinski.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

15 comments

  1. eli4ka

    super.a kolaci se pece u modlicama???I dali moze da se prave loptice jel nemam takve kalupe?Ili ce da se razlije testo?? Ove tvoje izgledaju extra .

  2. Gaga Post author

    Ja sam pekla u modlicama, da tako se peče. Testo ne može da se razlije, čvrsto je.

  3. Gaga Post author

    Nisam ni ja modlicama nikad, ovo mi je prvi put. Pravila sam po nekom maminom receptu, ali se rastanji testo i vadi se čašom. Super je ovaj recept, meni se sviđa.

  4. selma

    Ja sam imala neke prastare modlice za šapice u obliku srca, ribica, lađica i kruga i pamtim ih cijeli svoj život. Moja mama u njima sprema svoje šapice i ne mari što to i nije baš oblik prave šapice.
    Nedavno sam kupila i te što imaju oblik medvjeđe šape, još nisu doživjele svoju premijeru, ali kako za novu mora biti šapica, to ću ih iskušati ovog ili narednog vikenda. Ja volim mjeru u kojoj ima puno oraha i šapice su jedini kolačići u kojima volim taj okus.
    Inače slatke su ti šapice, a mene čisto zanima, kako imaju oblik kao Madelienes da li bi se i one mogle u njima pripremati.

  5. Gaga Post author

    Selma, ove modlice u kojima sam ja pekla (jedne od njih) su baš kao ove za Madeleine, baš sam malo pogledala po netu, i na našla ovde. Samo što su ovo svaka zasebno, nije kao ceo pleh.

  6. Deandrej

    Obozavam sapice.Kod mame imaju bas stare modlice sto su jos od babe ostale i njih obavezno koristimo.Ja sapice pravim obavezno sa masti i onako od oka.Najlepse su one koje odstoje nekoliko dana.Ove tvoje Gago izgledaju ekstra.

  7. mirjana

    Gago,ja ne stignem sve da pratim,ali taman se odlucim kako bi mogla nesto da napravim,a ti dodas opet recep:)),meni su svi dobri,poznati i jako ih volim..!!!!

  8. Gaga Post author

    Mirjana, mene uhvatila manija kolačića :)To je sad u decembru, u januaru prelazim na nešto drugo 🙂

  9. Milica

    Da li je ovo nesto kao gurabije? I da li moze da se testo rastanji ( ne previse ) i da se vade oblici?

    1. Gaga Post author

      Jestu slična testa, barem kada uporedim recept koji ja imam za gurabije.
      Možete da probate modlama da vadite, ja nisam nikad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.