Sirup od nane (mente)

3 Replies

Ajme koliko nas je Zimnica
Sirup od nane (mente)

Sirup od nane (mente)

40 struka sveže nane oprati i staviti u veliki lonac. Preliti sa 4l ključale vode. Ostaviti da odstoji 24h i posle tog vremena procediti. Dodati 4kg šećera i 4 limontusa pa ostaviti 12h da odstoji, uz povremeno mešanje da bi se šećer rastopio. Posle toga sipati u flaše i čuvati na hladnom mestu. Služiti razblaženo sa vodom, pošto je ovo sirup. Od ove količine izađe nekih 6l sirupa, tako da se može praviti i u pola mere. Sok je uz dodatak leda i limuna, pravo osveženje za predstojeće vrele dane.

Ovaj recept prijavljujem kao svoj doprinos igrici „Ajme, koliko nas je“. Domaćica ovog meseca je Pamela , a temu koju je odabrala za nas, tj. namirnica je nana (menta).

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Dejan /Lounge Area

    Ovaj sirup je stvarno odlična ideja za vrele letnje dane!
    Nisam probao baš ovaj recept, ali već nekoliko godina pijem sirup koji je moja majka napravila (na moju ideju 🙂 ), od nane i matičnjaka.
    Ukoliko te zanima, možeš naći recept ovde: http://lounge-area.com/2009/07/lemon-balm-and-mint-syrup/ (doduše, na engleskom je…)
    Moram da kažem da je taj sok momentalno postao pravi „hit“ među prijateljima, jer je ljudima veoma čudna činjenica da piju sok od nane 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.