Čobanski lonac

6 Replies

Glavna jela
čobanski lonac

čobanski lonac

Potreban materijal:

750gr masnijeg ovčjeg mesa
4-5 glavice crnog luka
1 manja glavica belog luka
500gr krompira
3 paprike
3 paradajza
1 veza svežeg peršuna
oko 1l vode
200ml kiselog mleka
2 kašike sa vrhom brašna
so, biber, mešavina začina

Priprema:

Meso iseckati na veće komade. Beli i crni luk sitno iseckati. Krompir iseckati na kockice. Pariku iseckati na tanje trakice, paradajz na sitnije kockice. Peršun takođe sitno naseckati. U nešto veći lonac sipati malo ulja, podmazati dno i naizmenično slagati meso i povrće. Svaki red treba malo posoliti, pobiberiti i posuti sitno seckanim peršunom. Naliti vodom koliko da prekrije meso i povrće i dobro zatvoriti. Najbolje aluminijumskom folijom. Na umerenoj vatri kuvati jedno pola sata kad provri, pa ukloniti foliju i poklopiti poklopcem. Kuvati uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi dok meso ne bude mekano. Pred kraj dodati brašno izmešano sa kiselim mlekom, pa sve zajedno kuvati još nekih 10-15 minuta. Ukus „podesiti“ mešavinom začina. Jelo ne treba da bude ni previše retko, a ni previše gusto.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. Snježa

    Moram priznati da što sam starija sve više mi prijaju ovakva jela, na žlicu što bi rekao moj muž. Ovaj tvoj lonac je izuzetan!

  2. Gaga Post author

    I kod nas je obavezno svaki dan nešto na kašiku. 🙂 Pa makar to bila i samo supica iz kesice, ako nije nešto konkretnije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.