Piletina na Maggi način sa belim lukom

23 Replies

Glavna jela
Piletina na Maggi način sa belim lukom

Današnji post počinjem na malo neuobičajen način za mene. Svi koji me prate verovatno su navikli na to da ja baš i ne pričam puno, uglavnom se strogo držim recepta u smislu šta je potrebno od namirnica za to nešto što tog dana objavljujem, tu su još priprema, fotografija i toliko. Nisam neko ko ima uvodne priče pre nego što „pukne u centar“. Međutim danas imam da vam kažem koju reč više.

Piletina na Maggi način sa belim lukom

Za današnji sponzorisani post i jelo koja sam za vas isprobala zaslužna je kompanija Nestlé koja stoji iza svima nama dobro poznatog brenda Maggi. Verujem da ste svi vi do sada isprobali neki od Maggi proizvoda i da ih rado koristite, baš kao i ja. Nedavno se na tržištu pojavio novi proizvod iz Maggi kuhinje pod nazivom „Sočno iz rerne“. U pitanju su suve mešavine u tri ukusa: sa paprikom, začinskim biljem i belim lukom za pripremu piletine. Uz svaku kesicu mešavine dobijete i posebnu specijalnu kesicu za pečenje pomoću koje meso dobije sočnost i mekoću, peče se u sopstvenom soku i nema posebnih dodataka u vidu masnoće. Sama kesa dovoljno je velika da možete staviti oko kilogram pilećih bataka ili samo pile. Ja sam kombinovala piletinu sa povrćem, tačnije sa krompirom i svežom paprikom i ovog puta sam isprobala mešavinu sa belim lukom. U narednim danima videćete i ostale dve kombinacije. Ovo je zaista prava stvar ako ste u manjku vremena a želite fenomenalan ručak. Nepunih sat i po vremena vam je potrebno za sve. Pripremu i pečenje. Vidim ja da će Maggi kod nas sada biti mnogo čest gost. Preporučujem još da pre glavnog jela poslužite i neku instant supicu iz njihovog asortimana i užitak će biti kompletan.

Moram reći još i to da smo suprug i ja stvarno uživali u jelu, kombinacija začina nam jako prija i onako je baš po našem ukusu. Oboje obožavamo beli luk. Ali da deci nije baš bilo po volji. Oni inače ne jedu začinjenu hranu, tako da me ovo nije ni čudilo. Zato sam ja jednostavno skinula kožicu sa piletine za njih, pa su oni u slast pojeli meso uz komentare kako je jako mekano i sočno i da od sad uvek tako pravim.

Maggi sočno iz rerne

Potreban materijal:

4 pileća bataka
600g krompira
2-3 manje sveže paprike
so
mešavina za sočno pileće meso sa belim lukom

Priprema:

Krompir očistiti i oljuštiti na željene komade. Posoliti po ukusu. Papriku očistiti i iseći na kolutove. U kesu za pečenje staviti krompir i pariku. U posebni sud staviti pileće batake i sipati mešavinu začina. Izmešati da se sjedini sa svih strana. Ako pečete samo piletinu onda meso stavite prvo u kesu, pa u kesu odmah sipajte i začin. Kesu zavežite i položite je u posudu za pečenje.

Piletina na Maggi način sa belim lukom

Peći sat vremena u rerni zagrejanoj na 200C. Po želji, 15 minuta pre kraja pečenja kesu probušite dugim oštrim nožem na nekoliko mesta i nastavite da pečete još 15 minuta. Tako će korica biti hrskavija. Nakon pečenja izvaditi posudu iz rerne i pažljivo odseći vrh kese. Poslužiti vruće.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

23 comments

  1. jelena

    Videla sam reklamu i dopada mi se. Nisam do sada koristila kese za pečenje, ali svi kažu da su super. Pitanje. Koja je cena kese i koliko kesa ima u pakovanju?

  2. Taci

    Cestitam za sponzorstvo, bas mi je drago kada vidim da se spaja lepo i korisno 🙂
    Mene ove kesice mame od kada sam snimila reklamu, ali tesko da cu da ih isprobam. mm ne jede ovako zacinjeno meso, a kozicu obavezno skidam, mada verujem da bi bilo OK i bez kozice. Jedino kad odem kod mame, pa da isprobamo zajedno…
    Kod tebe odlicno izgleda (a sta ne izgleda odlicno?! lol)

  3. Gaga Post author

    Hvala devojke 🙂

    @jelena… kod mene u prodavnici je kesica 70 dinara, a u jednom pakovanju je jedna kesica, znači za jedno spremanje.

  4. Andrea

    Pečenje u vrećici, foliji ili papiru mi je vrlo dobro poznato tako da uopće ne sumnjam da je meso bilo sočno. Vidjela sam i kod nas ove proizvode samo kako izbjegavam koristiti te gotove začinske mješavine nisam ni pomišljala na kupnju. E sad ako se vama to zaista jako sviđa mogla bi isprobati. 🙂

  5. Gaga Post author

    Ako volite začinjeno, sigurno će vam se dopasti. U svakom slučaju dok ne probate nećete znati. 🙂

  6. Nina

    baš sam vidjela te nove Meggi začine sa vrećicama no nisam uzela, nekako inače baš ne prakticiram te gotove začine, radije sama začinim, no ako ti preporučaš rado ću da isprobam

  7. Tadeja

    Kao i Andrea i ja sam već pekla u tim vrećicama i znam da je odličan način pripreme, baš tako kako si napisala, sve zajedno sa krumpirom i povrćem, samo što ja dodajem začine po svom ukusu. Mislim da još koju vrećicu čak i imam kod kuće. Isto tako nisam sklona tim gotovim smjesama, ali možda bih se dala nagovoriti da probam 🙂 Odlično izgleda!

  8. mignonne

    Sutra se spremam ovo da napravim za rucak, tata je doneo iz prodavnice sve tri kesice i sad treba samo odabrati…javljam utiske, ali sudeci po tvojim fotkicama cini mi se da ce biti vrlo fino!;))))

  9. Gaga Post author

    Pekla sam ja neki dan i celo pile unutra, objaviću i taj recept ovih dana. Tačnije pravio je moj muž, ja nemam vremena baš za kuvanje ovih dana. 🙂 Super je ispalo i celo pile i svidelo se i deci. Javi kako je ispalo.

  10. furina

    de mi recite mozel se to u furini (peci na drva)napravit i kako kolko vremena na kolkoj temperaturi (to nije zajebancija) meni izgorila kesa u roku 3 min.

  11. Gaga Post author

    To već moramo zajedno pitati Maggi i Nestle, pošto ja stvarno ne znam odgovor. Nigde ne piše kako se ponašati u tom slučaju.

  12. Sladjana

    Gaga bas ti hvala na ovom, bas me je interesovalo misljenje onog ko je ovo probao 🙂
    Hvala ti i ja cu ga sutra probati 😉

  13. Pingback: Moje grne » Blog Archive » Maggi – Sočno iz rerne

  14. Pingback: Kako zaraditi na blogu – Case Snajper.rs | Dragan Varagić Blog

  15. Pingback: Native (prirodni) Advertajzing kreće na blogovima i ostalim sajtovima u Srbiji | Dragan Varagić Blog

  16. Pingback: Zašto bi trebalo da verujete sponzorisanim tekstovima na blogovima? | Dragan Varagić Blog

  17. Pingback: Šta je inbound marketing? Primeri i saveti. | Damir Petkovski

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.