Originalna francuska supa sa crnim lukom

3 Replies

Coke&Meals - Coca Cola kuvar Supe,čorbe i umaci
Francuska supa od crnog luka

Klasično francusko jelo. Ukusna i veoma francuska!

francuska supa od crnog luka

Sastojci (za 4 osobe):

450 g velikih glavica crnog luka
100 g putera
1/2 litra (2 šolje) goveđe supe
1 kašika brašna
so
sveže samleven biber
120 g tvrdog sira (ementaler, grijer, komte)
1 francuski hleb (baget)

Priprema:

Tanko isecite crni luk. Zagrejte puter u loncu i sotirajte luk oko 20 minuta na niskoj temperaturi. Lagano pospite brašnom, uz konstantno mešanje. Dodajte supu, povećajte temperaturu, dodajte so i biber. Kada počne da ključa, pokrijte lonac, smanjite temperaturu i lagano kuvajte supu oko 3/4 sata. Povremeno promešajte. Isecite hleb na komade debele 1 cm (1/2 inča). Lagano ih ispecite u tosteru ili na roštilju. Sipajte supu u činije koje se mogu staviti u rernu, pokrijte komadima hleba i pospite sirom. Stavite ih u zagrejanu rernu (maksimalna temperatura, pečenje) dok se sir ne istopi i postane svetlo smeđ.

Francuska supa od crnog luka

Coca Cola

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Tamara

    e ovo sam se dugo spremala praviti pa nikako, zapravo nemam odgovarajuću posudicu za nju, onakvu kakvu bih htjela. ova tvoja je krasna, kad si nabavim posudu za praviti juhu, onda će doći na red 🙂

  2. Kathairo

    Savršeno! Bilježim. A i poslužila si kako se ovakva juha poslužuje (nemam ovakve zdjelice, krajnje je vrijeme da ih negdje nabavim).

  3. Gaga Post author

    Devojke, recepte koje objavljujem ovih dana, sa jasnom naznakom Coca Cola, su upravo njihovi. Kako recepti, tako i fotografije. Ja ih samo objavljujem na svom blogu, kao podrška njihovoj kampanji Coke&Meals. Da ne bude zabune da sam ja majstor ovih divnih recepata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.