Maggi – Sočno iz rerne

7 Replies

Glavna jela
Maggi - Sočno iz rerne

Maggi - Sočno iz rerne

Prošle godine, negde u ovo vreme predstavila sam vam novu mešavinu začina pod nazivom „Sočno iz rerne“ sa tri različita ukusa, tj. tri različite mešavine začina, iza kojih stoji Nestlé, svima dobro poznat i proveren brend. Mešavine začina za piletinu, sa dodatkom kese za pečenje su zaista pun pogodak. Najvažnije u celoj priči je da je meso pripremljeno na ovaj način zaista sočno i preukusno i nikada se nije desilo da nešto ostane i za sutra. Sve smažemo u jednom trenu. Iskrena da budem, meni je ovo stvarno pun pogodak. Ja volim da kuvam i nije mi bilo teško ni da sate i sate provedem u kuhinji kuvajući, ali kako sam počela da radim, vremena je sve manje i manje, dešava mi se da dođem sa posla preumorna toliko da ne mogu da stojim na nogama, a u tom slučaju mi ne pada na pamet da se upuštam u avanturu kuvanja i stajanja pored šporeta mešajući šerpe da nešto ne zagori, i trebalo mi je baš ovako nešto. Dok se meni lepo sprema ručak u Maggi izdanju, imam čak i lufta da dremnem sat vremena. Spajam lepo i korisno, što da ne?

Maggi - Sočno iz rerne

Maggi je izbacio još dva nova proizvoda pod nazivom „Sočno iz rerne“ ovoga puta za svinjetinu. U pitanju su mešavine začina za svinjski vrat, kao i svinjska rebarca i krmenadle. U okviru internet kampanje Maggija, ovaj sponzorisani post će nadam se doprineti da se i sami upustite u avanturu kuvanja i uživanja u čaroliji ukusa koju vam pružaju Maggi i Nestlé.

Ono što vam je potrebno da bi napravili savršeni ručak su: 400-500g svinjskog vrata bez kostiju, 500-600g očišćenog krompira i eventualno glavica crnog luka, mada ga i možete izbaciti a staviti npr. papriku, smatram da bi bilo bolje sa paprikom, i potrebna je naravno kesica Maggi začina za sočni svinjski vrat. Ne trebaju vam ulje i so, u samoj kesici je apsolutno sve što vam je potrebno da bi dobili savršeno ukusno jelo, meso se peče u svom sopstvenom soku, savršeno zdravo. Sve ovo što vam ja pričam, sva uputstva za pripremu napisana su jasno na poleđini kesice, tako da sigurno nećete pogrešiti kada krenete sa pripremom.
Ali…vredi spomenuti da treba meso iseckati na parčiće, takođe i krompir i luk. Sve staviti u kesu za pečenje i dodati začin iz kesice. Zatvoriti, protresti kesicu pažljivo da se začin lepo sjedini, staviti kesu u tepsiju i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180C nekih sat vremena. Pred kraj pečenja možete pažljivo iseći kesu, vodeći računa da se ne opečete i ostaviti još nekoliko minuta da se iskrčka. Poslužiti uz salatu po želji.

Maggi - Sočno iz rerne

Print Friendly, PDF & Email
loading...

7 comments

  1. Aurora

    Gago, meni svaki put pukne ta kesa… 🙁
    Znam još dosta njih koji su probali tako da peku meso, sa tim Maggy začinima i kesama, al’ nikom nije pukla kesa… Nešto ne radim kako treba… Al’ šta, pojma nemam. Help? 🙁

  2. Gaga Post author

    Ni meni Sanja nikada nije pukla kesa, a pekla sam pa minimum od prošle godine možda preko 30 puta. Da je ti ne prepuniš možda, pa da ti zbog toga pukne? Ili dok je onako promešaš ne cepneš negde? Stvarno nemam predstavu šta bi moglo d bude. Ili ti možda temperatura nije odgovarajuća?

  3. Aurora

    Ne znam… U 3 rerne sam pekla do sada, što znači da nije do rerne. Ne prepunim je sigurno. Jedino još možda ako nepravilno pričvrstim onu žičicu kad zatvaram kesu…
    Na kraju sam odustala od kesa, ali kupim taj Maggi jer obožavam s ukusom paprike, i onda stavim u vatrostalnu i poklopim 🙂 Nije isto, znam, al’ ukus bude savršen 😉

  4. Zoran

    Draga Sanja, pokušaću i ja da pomognem, iz iskustva. Jesi sigurna da kesa pukne a ne da se otvori: otvara se ako ne vežeš čvrsto i ne vežeš bar 5 cm od ivice kese.
    Jesi sigurna da se nije rascepila od kostiju? (ređaj meso tako da kosti budu prema sredini i postepeno u svakom sloju dodaj začin, onda ne moraš na kraju da promešaš sve u kesi…)
    Kesu stavi u tepsiju, nikako na žicu u rerni 🙂
    Temperatura treba da bude 200, odnosno 180 uz strujanje toplog vazduha. Vodi računa da pri otpakivanju ne oštetiš kesu noktima, žicom za vezivanje…

  5. Gaga Post author

    Što kaže Zoran, moguće je i da ne vežeš kesu kako treba i da ona pod pritiskom jednostavno popusti. A reci mi, ona pukne po sredini, ili tu gde je zatvaraš?

  6. Natasa

    Evo da probam da pomognem i ja posto kese koristim bas cesto. Mozes i da bocnes na nekoliko mesta kesu cackalicom. I pazi da ti kesa ne dotice zice / grejace sporeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.