Testenina sa kikirikijem

1 Reply

Testenine

Testenina sa kikirikijem

Metalac iz Gornjeg Milanovca pokrenuo je lepo prolećno darivanje za sve svoje fanove. U prvom krugu smo imali po jedno kuvano jelo, u drugom krugu po jedno prženo jelo, a u trećem krugu smo imale dezerte, a u četvrtom krugu Minja, Olivera i ja pripremale smo jela zapečena u rerni. U petom krugu na red su došle testenine. Dok nas tri pripremamo palačinke po vašim receptima za poslednji šesti krug, na vama je da putem svojih „lajkova“ – glasova na Facebook stranici Metalac posuđa odaberete ono najbolje iz ovog kruga, a Metalac će autora najboljeg recepta nagraditi.

Metalac posuđe

Ovog puta sam dobila „Testeninu sa kikirikijem“ recept koji je poslala Jasna Anđelković.

Recept sam isprobala tačno po količinama koje su navedene, ali smatram da količina kisele pavlake i majoneza treba da bude malo veća. Salata je veoma lepa, ali za moj ukus malo suvlja ako se odmah sve ne pojede i stoji u frižideru, tako da sam ovde u receptu navela količine za koje smatram da će biti taman. Moram da napomenem da je „salata“ veoma izdašna, tako da se može raditi i sa pola mere, ako je za neku kućnu varijantu, tj. četvoročlanu porodicu.

Testenina sa kikirikijem1

Potreban materijal:

400g testenine po želji (ja sam koristila Cornetti rigati)
200g šunke ili suvog vrata
1 crvena kisela paprika
150g tvrđeg kačkavalja
3 – 4 kisela krastavčića
150g pečenog kikirikija
2 – 3 tvrdo kuvana jaja
3 čaše kisele pavlake 20%mm
300g majnoneza
sveži peršun

Priprema:

Skuvati jaja, ohladiti i oljuštiti. Skuvati testeninu oubičajeno i ohladiti. Na sitne kockice iseckati krastavčiće, papriku, kuvana jaja, šunku ili suvi vrat i kačkavalj. Dodati krupno seckani kikiriki i umešati kiselu pavlaku i majonez. Sve lagano izmešati, pa sipati u činiju ili tanjir za serviranje. Ostaviti da se malo ohladi u frižideru. Pred služenje ukrasiti peršunom.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

  1. Pingback: Testenina sa piletinom- Metalac vas daruje | Minjina Kuhinjica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.