Beze torta sa kruškama

2 Replies

Poslastice i kolači
Beze torta sa kruškama

Beze torta sa kruškama

Potreban materijal:

Za podlogu:

250g brašna
100g mlevenog badema
jaje
80g šećera
kašičica cimeta u prahu
kašika meda
rendana korica od pola limuna
150g maslaca

Za nadev:

1kg krušaka
2 kašike soka od limuna
kašika meda

Za beze:

3 belanceta
100g šećera

Beze torta sa kruškama

Priprema:

Izmešati brašno, badem, šećer i cimet. U sredini smese napraviti udubljenje u koje treba staviti jaje, med, maslac, so i koricu limuna. Na brzinu umesiti homogeno testo, uviti folijom i ostaviti u frižideru da odstoji nekih sat i po. Kruške oljuštiti, očistiti i iseckati na manje kockice, a zatim izmešajti sa sokom od limuna da ne potamne. Rernu zagrejte na 220C. Testo rastanjiti na pobrašnjenom radnom stolu i staviti u okrugli kalup dimenzija 26cm, sa obručem koji se skida. Viljuškom izbockati testo, rasporediti po njemu komadiće krušaka i preliti medom. Peći 40 minuta. Za to vreme umutiti belanca i šećer (postepeno ga sipati), razmazati viljuškom po pečenom kolaču i kratko zapeći na istoj temperaturi da vrhovi krema dobiju lepu boju, nekih 5 minuta, zatim isključiti rernu i ostaviti još 5 minuta. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, pa poslužiti.

Ovim receptom, kao gost bloger predstavila sam se i na blogu „Kuhinjske priče“. Ovom prilikom se puno zahvaljujem Gordani na pozivu da budem gošća na njenom divnom blogu.

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. Lara Bubamara

    Draga Gago tortica je Parexellance,napravila sam je za vikend (mesano sljiva i kruska) jako su dobri svi vasi recepti,rado svracam ovde kod vas,ja kao stara restoranska kuvarica(38 godina rada u svojim rest) uvek naucim nesto novo.
    Puno pozdrava

    Lara Bubamara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.