Kikiriki štanglice

Comment

Ljubitelji kafe - Doncafé Poslastice i kolači
Kikiriki štanglice

Sponzorisani post

Kikiriki štanglice

Slave su u svim srpskim domovima jedno od najznačajnijih porodičnih slavlja. Bilo da je vaša u zimskom ili letnjem periodu i bilo da pravite veću ili manju gozbu, posnu ili mrsnu, znamo da to zahteva dosta truda i ljubavi ali i poneki novi recept… svaki put. Kako bismo vas inspirisali i pomogli vam da za sledeću slavu dodate nešto zanimljivo na sto, pripremili smo za vas 16 novih recepata, predjela i poslastica, dostojnih svakog praznika. Odaberite one koji vam se najviše dopadaju i uživajte zajedno sa svim vašim gostima! Recepte su pripremale vrsne kuvarice i blogerke sa blogova Vojvođanskakuhinja.com, palachinkablog.com i Moje-grne.com. Za vas je sve odabrao, uredio i pripremio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com a sve omogućio Doncafé.

Knjižicu sa 16 recepata „Predlozi za slavska predjela i sitne kolače“ u PDF formatu možete preuzeti ovde ili klikom na sliku ispod.

Predlozi za slavska predjela i sitne kolače

Potreban materijal:

250g šećera
50ml vode
150g plazma keksa
70g mlevenog badema
100g maslaca
150g seckanog neslanog pečenog kikirikija
100g suvog grožđa
100g rendane čokolade za kuvanje
2 kašike ekstrata ruma

Glazura:

100g čokolade za kuvanje
20g maslaca

Kikiriki štanglice

Priprema:

U činiju staviti keks, badem, kikiriki, suvo grožđe, čokoladu i rum. Maslac rastopiti na tihoj vatri i dodati predhodnoj masi. Ušpinovati šećer sa vodom, sipati u činiju i sve lepo izmešati i sjediniti. Prvo varjačom, pošto je masa vrela od špinovanog šećera, a kada se malo ohladi, rukama dobro sve sjediniti. Četvrtasti kalup domenzija 25×15 obložiti aluminijumskom folijom, sipati masu i dobro je izravnati. Najbolje je to uraditi malom oklagijom ili čašom. Ostaviti da se masa stegne. Stegnutu masu izvrnuti preko daske za sečenje, skloniti foliju i seći štanglice po želji. Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, pa svaku štanglicu sa gornje strane zaroniti u čokoladu. Ostaviti da se čokolada stegne. Po želji ukrasiti.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.