Domaća supa od mladog pevca

Comment

Supe,čorbe i umaci
Domaća supa od mladog pevca

Domaća supa od mladog pevca

Potreban materijal:

Mladi pevac težine oko 2,5kg
2-3 srednje šargarepe
2 srednja crna luka
1 manji celer
1 manji paškanat
2 srednja krompira
so, mleveni crni biber
sveži peršun
fida za supu

Domaća supa od mladog pevca

Priprema:

Crni luk očistiti i pregoreti na ringli obe strane. Takav luk supi daje zaista poseban šmek.

Napomena: Najbolja varijanat je to uraditi na „Smederevcu“, ali ako ga nemate, a većina nas u gradu ga nema, onda stavite aluminijumsku foliju preko ringle, bilo da je klasična ili ona kod šporeta sa ravnom pločom. Nije mi jedino palo na pamet šta sa plinskim šporetom? Preko neke šerpe, pleha za pečenje, gril tiganja?

Domaća supa od mladog pevca

Pevca iseći na manje komade. Staviti meso u šerpu. Šargarepu, celer, paškanat i krompir očistiti, pa sve u komadu staviti u šerpu sa mesom. Staviti pregoreli luk.

Preko povrća i mesa naliti vodu da prekrije sve, poklopiti i na umerenoj vatri kuvati dok meso i povrće ne budu mekani. Bez obzira što je ovo „mladi pevac“, meso se duže kuva jer je žilavije, nego npr. meso pileta koje kupimo u prodavnici. Kuvano zatim procediti od tečnosti, ali naravno, tečnos ne bacati. Vratiti tečnost u drugu šerpu, pa vratiti na vatru, dodati fidu za supu i začiniti po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem na blagoj vatri, dok testenina ne omekša. Za to vreme, naseckati (po želji) i dodati komade povrća u supu. Ja dodajem obavezno šargarepu. Ostalo pojedem onako, solo. 😀
Što se mesa tiče, lepše komade mesa: batake, belo… iskoristiti za neko drugo jelo. U mom slučaju, stavila sam ih preko krompira zapečenih u rerni. Ono drugo lepo odvojiti od kostiju, usitniti i ubaciti u supu. Pred služenje posuti seckanim peršunom.

Domaća supa od mladog pevca

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.