Hot-Dog sa sosom od mesa i piva

Comment

Predjela i međujela
Hot Dog sa sosom od mesa i piva

Sponzorisani post

StaropramenFoodBloger

Kao što sam već najavila u postu prošle nedelje u toku su prijave za nagradno, kuvanje/nadmetanje pod nazivom #StaropramenFoodBloger, koje vam može omogućiti da postanete ni manje ni više, nego pravi pravcijati food bloger – kolega. 😉 Važno je da volite da kuvate i da u tome stvarno uživate, onako kako ja uvek kažem kada me pitaju kada dajem neki intervju, da to radim bez neke obaveze, već samo iz zadovoljstva. Jer je zaista tako. Sve ostale kockice se onda same od sebe slože i nameste da sve bude savršeno.

Zato, bez nekog preteranog stresa i panike, klik na aplikaciju na Fejsbuk stranici Staropramen piva i prijavite svoje omiljeno jelo inspirisano Češkom i pivom.

Ja sam svoju inspiraciju ovoga puta pronašla tako što sam se konsultovala sa svojim ukućanima. Mužem i starijim sinom. Mlađi još uvek ne sme da pije pivo jer je maloletan, ali zato ima apetit za njih deset.

Hot Dog sa sosom od mesa i piva

Hot-Dog sa sosom od mesa i piva

Potreban materijal:

250ml Staropramen piva
500-600g mlevenog junećeg mesa
2 kašike maslinovog ulja
1 veći crveni luk
3-4 čena belog luka
200ml sosa od paradajza
1 kašika vorčester sosa
1 kašičica dimljene aleve paprike – srednje ljute
1 kašičica dimljenog bibera u prahu
1 kašičica čilija u prahu
so po ukusu

8 hot-dog hlepčića
8 hot-dog viršli
dimljeni kačkavalj

Hot-Dog sa sosom od mesa i piva

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crveni luk dok ne postane staklast. Dodati zatim gnječeni beli luk i meso, pa uz mešanje, pržiti nekih 5 minuta, dok meso ne „pobeli“, a zatim dodati sve ostale sastojke (osim hlepčića, viršli i kačkavalja) i dinstati dok se sos lepo ne ukrčka i zgusne, nekih 20-tak minuta. Pripremljeni sos poslužiti sa viršlama skuvanim uobičajeno, posluženim uz hlepčiće i posuti rendanim kačkavaljem.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.