Rolnice sa kremom i bananama & Mafini od tri sastojka

15 Replies

Poslastice i kolači
Rolnice sa kremom i bananama & Mafini od tri sastojka

Sponzorisani post

Jaffa Krem

Rolnice sa kremom i bananama & Mafini od tri sastojka

Mene u poslednje vreme često hvataju nostalgični „napadi“, ne znam, biće da je zbog godina, ko bi ga znao, pa sam  više emotivnija po tom pitanju. Žal za mladošću, ali ono bukvalno, nije sigurno, rekla bih da je pre žal za divnim i slasnim ukusima mog detinjstva. I baš skoro sam nešto sa svojom decom pričala o tome šta je bilo u to neko naše (suprugovo i moje vreme) popularno i šta smo najviše voleli da jedemo od slatkiša kao deca, onih „kupovnih“.

Eurocream je u vreme kada sam ja bila dete, a od tad prođe 40 i koja, bio jedini krem za koji smo mi znali, jedini i po ukusu nezamenljiv. Ali, taj na koji sam navikla i koji sam volela kao dete, a vala i kasnije, odavno nije više bio to što jeste.

Do „danas“! 😀 Jer, #Krem kao nekada… je ponovo na našem tržištu. Pravi #italijanskieurokrem koji smo voleli!

 „Jaffa“ proizvodi Jaffa Krem u Italiji, u saradnji sa italijanskom kompanijom „Gandola“. „Gandola“ je tvorac prvog crno-belog krema na svetu i originalnog Eurocrema koji i danas proizvode u Italiji.

Jaffa krem

#JaffaKrem se proizvodi po staroj italijanskoj Eurocream recepturi od koje je nastao onaj stari Eurocream koji smo jeli kao klinci. Ovaj vrhunski krem napravljen je sa sveže pečenim lešnicima, čak 13% lešnika u tamnom delu krema (lešnik kremu), dok je beli deo bogat mlekom. To mu daje fantastičan ukus i šmek koji ćete prepoznati i koji će vas podsetiti na kremove koje ste jeli kao klinci. Krem je proizveden na tradicionalan način, pri čemu se od celih svežih lešnika koji se peku pravi fini krem-namaz i kombinuje sa mlečnim kremom.

Jaffa Krem je nežne strukture, neodoljivo kremast i maziv, a ima najviše lešnika od crno-belih kremova kod nas.

Ne mogu rečima da vam opišem koliko sam srećna što konačno mogu ponovo da se vratim ukusima detinjstva. Znate kako kažu, da prva ljubav zaborava nema.

E sad, da #JaffaKrem možete da koristite na milion i jedan način, bilo da ga mažete na hleb ili ga koristite kao dodatak nekom slatkišu. To dokazuju i poslastice koje sam vam pripremila u čast novog/starog krema, ove fine rolnice od lisnatog testa punjene Jaffa kremom i bananama, kao i mafini, od samo tri sastojka, gde glavnu ulogu igra, pa naravno, Jaffa krem.

rolnice-sa-kremom-i-bananama-i-mafini-od-tri-sastojka

Rolnice sa kremom i bananama

Potreban materijal:

Jaffa krem
500g lisnatog testa
2 banane
grubo mleveni lešnici
mleveni keks
1 jaje za premazivanje
smeđi šećer

Priprema:

Lisnato testo odmrznuti, rastanjiti ga oklagijom na dimenziju 25x25cm i podeliti na 4 dela. Obe banane podeliti na 4 dela. Na svaki deo testa staviti po punu kašičicu Jaffa krema, a zatim posuti sa pola kašičice grubo mlevenih lešnika i pola kašičice mlevenog keksa. Preko staviti komad isečene banane. Uviti u rolnicu, vodeći računa da bočne stranice budu uvučene ka unutra, da tokom pečenja fil ne iscuri. Ponoviti postupak sa preostalim testom i materijalom. Rolnice ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih pre pečenja umućenim jajetom i posuti lešnicima i smeđim šećerom. Peći u rerni zagrejanoj na 190C oko 30 minuta.

Mafini od tri sastojka

Rolnice sa kremom i bananama & Mafini od tri sastojka

Potreban materijal:

280g Jaffa krema
2 jaja
65g brašna

lešnici i kandirana korica narandže za posip

Priprema:

Jaffa krem, jaja i brašno sjediniti odmah zajedno i umutiti mikserom u kremastu masu. U pleh za mafine poređati papirnate korpice. Sipati pripremljenu masu i odozgo posuti krupno sečene lešnike i seckanu kandiranu koricu narandže. Peći mafine u rerni zagrejanoj na 180C nekih 30 minuta.
Za ovu količinu materijala, ako koristite klasičan pleh za mafine, izađe 6-7 komada.

Rolnice sa kremom i bananama & Mafini od tri sastojka

Jaffa & Bee Shaper u saradnji sa blogom Moje Grne.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

15 comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.