Palačinke u vinskom šatou

30 Replies

Gosti kuvaju za vas Poslastice i kolači

Recept poslala Suske

E ovako…
Ja doduše imam čast da isprobam većinu što slanih, što slatkih đakonija moje drage prije Suske ali ovo je nešto što bi rekli stvarno Wooooooow!!! A to može da potvrde  Baba i Deda, a oni koji su propustili, pa njima može samo da bude krivo 🙂
Da li je bilo povoda, o jeste i te kako 🙂

********************************************************************************************
palainkeuvinskomatoujpg4-1

Palačinke pripremiti na uobičajen način.

3 jaja, 2dl mleka, 2dl vode, brašno toliko da bude baš gusto, zatim dodati još oko 3dl vode, ili malo više po potrebi, i na kraju 1dl ulja. Ispečene palačinke filovati kašičicom kristal šećera, i mlevenim orasima. I preklopiti tako da dobijete četvrtinu kruga. U tanjir stavljati da krajevi budu ka ivicama. U porciji idu 2 palačinke.

palainkeuvinskomatou-1

Šato:

4 belanca umutiti da možete komotno da okrenete posudu a da sadržaj ne ispadne. Dodati 4 kašike šećera i mutiti još par minuta. Ostaviti po strani. U posebnu posudu staviti vodu i ostaviti da ključa. Drugu u kojoj će da se muti staviti na tu. Zatim, staviti 1dl mlakog belog vina, 4 žumanca i 4 kašike šećera.

palainkeuvinskomatoujpg1-1palainkeuvinskomatoujpg2-1

Mutiti dok se ne umuti i da dobije odredjenu gustinu. Treba jedno 10 tak minuta, možda manje.
Pomešati belanca i žumanca i šato je spreman! Preliti ga preko palačinki. Ova mera je za 4 porcije. Obično ide 1 jaje po osobi za šato.

palainkeuvinskomatoujpg3-1

Print Friendly, PDF & Email
loading...

30 comments

  1. Deda

    Icepasmo i palacinke i sve pre toga…
    Da je pripremljeno svetski, jeste, ali sto je jos vaznije: fantasticne su, prijatne i OCU OPET !!!

  2. Suske

    Deda, ne laži. Jedva si proguao par zalogaja. Pojma nemam zašto.
    Ali ako hoćeš da ponovimo proceduru, moraš da obećaš da ćeš da pojedeš bar 2 palačinke.

    Rain Dog za velikog Štrumpfa ide veća porcija … 😀
    Ništa se ne sekiraj. Ček da prodje ovo čudo samo … ponoviću postupak 😀

    Gago, pa jesu bile po tri, ali u porciji idu 2. E sad što ste svi dobili porciju i po, to je bila moja dobra volja :mrgreen: 😀

  3. Gaga Post author

    joooooooooooooooooooooj
    ama znaaaaaaaaaaam i podržavam tvoju dobru volju 🙂
    što kaže deda… mož’ repriza

  4. Sanja

    Domacica je prevazisla profesionalne kuvare, a sto smo pojeli po dve, to je zato sto nas pre toga naranila sa gomilom hrane, nije bre imalo de da stane, a imali smo volju. Palacinke su stvarno bile mmmmmmmmljac! 😛

  5. Deda

    Pa ja pokusah da se vadim na to sto se ubih jeduci pre palacinki…
    ALi su palacinci stvarno prva liga.
    Sledeci put cu da pojedem sve, pa nek me mrze svi,lol…

  6. Maca

    ja samo da pohvalim ovaj sajt. lepo ste se setili (ne znam ko je preuzeo inicijativu, dal dragana ili…?)prezadovoljna sam toliko da sam skoro sve recepte odstampala i pocela da spremam :)))))

    pozz

  7. Deda

    …i ja sam odsampao sve recepte, spakovao ih u knjigu i sada prodajem knjigu svim zenama i ponekom muskarcu, za ogromne pare.
    Cim zaradim milion, kupujem prasence da ga ubacim u sato i serviram za dusu i oci,lol…

  8. Gaga Post author

    # Maco… hvala puno na pohvalama.. nego moram da pitam ovako javno, čini mi se kao da se poznajemo… ali ne mogu da prokljuvim, čak ni po mejlu 🙂

    # Deda hahahaha, samo ti štampaj i prodaj, pa kad te tužim za autorska prava hehehe, ima da vidiš… neće daš samo prasence.. nego… pazi sad, ima ovaj recept.. kažu da je delikates…

    zeca staviš u prase, prase u jare ili jagnje… pa uvaljaš u blato i pod sač…

  9. Maca

    mala greska, ovo je blog samo, ne sajt 😛 al sve mu to isto 🙂 pa, kao da se znamo…sa jednog foruma 🙂

  10. Gaga Post author

    naravno da je blog…za sajt treba maloooooo više … 🙂
    a sad idem da jurim dedu da pitam ko je maca 🙂 mada predpostavljam koji je forum u pitanju..

  11. Maca

    hehe pitaj, al me necete nikad naci :)salim se, kad sam isla u osnovnu, deda je tek poceo sa radom. a ovako moze da me zna samo preko mojih nekadasnjih postova sa hmhm drugog foruma…nema vise pomoci 🙂

    p.s.samo nastavi sa blogovanjem, da zavrsim skriptu i idem u domacice

  12. Suske

    citat maca:

    ja samo da pohvalim ovaj sajt. lepo ste se setili (ne znam ko je preuzeo inicijativu, dal dragana ili…?)prezadovoljna sam toliko da sam skoro sve recepte odstampala i pocela da spremam :)))))

    pozz

    Verujem da većina ne zna kako je nastao blog „Iz moje kuhinje“, a kako sam ja jedna od ONIH koji vole da zasluge za dobro i kritike za loše stignu baš na pravu adresu – odgovoriću.

    Blog sa receptima je SAMOINICIJATIVNO kreirala GAGA na roditelj.com forumu. Pristup istom su imali, na žalost, jedino članovi tog foruma.

    Od prijatelja je dobila predlog da, sve to što priprema, i što objavljuje na blogu, omogući pristup receptima i onima koji nisu članovi roditelj foruma.

    GAGA je smatrala da je predlog dobar i napravila ovaj BLOG.

    „Iz moje kuhinje“ je blog koji ima odličnu posećenost, pre svega što recepti koji se ovde objavljuju, jesu provereni i prvo pripremljeni recepti, pa tek onda objavljeni.

    Ja se nadam da će ovaj BLOG, prerasti u pravi sajt, i da će recepti „izaći“ i u štampanom obliku, ako nam se NeD’oBog desi da ostanemo bez neta u nekom trenutku.

    Sa moje strane, a vidim i sa tvoje, može da dobije samo pohvale za ono što radi.

    Gago samo tako nastavi!

  13. Jelena

    Recept je odlican!
    Bili smo na odmoru, na Tari, i otisli u kafanu „Kod Kurte“, gde smo izmedju ostalog narucili palacinke u satou. Bile su izvrsne, i moj suprug ih jako voli. Po povratku sa odmora odlucila sam da ga iznenadim za prvu godisnjicu braka i da mu spremim palacinke u satou. Recept sam ovde nasla, i mogu slobodno da kazem da nema razlike izmedju mojih i „Kurtinih“ palacinki!
    Hvala na ovako dobrom receptu!

  14. Gaga Post author

    Jelena, drago mi je da su uspele palačinke po receptu koji je objavljen na mom blogu. Ove palačinke nisam ja lično pravila, ali sam imala prilike da ih probam, i stvarno su odlične.

  15. jerina cubric

    Davno sedamdesetih godina kad sam pocela raditi u hotelu Palace Zagreb jedna od najboljih pslastica su bile palacinke vainsato tako smo ih zvali kuhari su to jako dobro napravili I gosti vrlo zadovoljni

  16. Suzana

    Molim vas jel mozete da mi kazete jel belanca idu u hladan fil ili u vruc?Hvala lepo na ovako lepom blogu.recepti su vam divni mnoge sam i sama isprobala…:) <3 veliki pozdrav za vas i sve vase fanove!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.