Gigantes

4 Replies

Gosti kuvaju za vas Posna jela
Gigantes

Recept je poslala Miljana Stojanović

Gigantes

Potreban materijal:

500gr krupnog belog pasulja tetovca
2 krupna zrela paradajza
1/2 glavice crnog luka
čen belog luka
maslinovo ulje
so, biber, malo šećera

Priprema:

Pasulj natopiti u vodi preko noći, sutradan tu vodu prosuti, naliti drugom i staviti da se kuva. Paradajz oljuštiti i propasirati. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk, dodati pasiran paradajz, so, biber, šećer i vodu. Kuvati dok ne dobije dovoljnu gustinu. U tepsiju sipati pasulj, preliti sosom, posoliti i zapeći u rerni na 180C. Služiti toplo ili hladno. Po želji se može dodati i seckana sveža mirođija.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. grande

    Ma idji bre!, još nisam sreo čoveka koji se nije najeo pasulja, naročito ovih ogromnih, kakve sam i ja pre neki dan kupio na pijaci. Ali… meni ovde fali neka „svinjarija“, dimljena. U svakom slučaju ja sam i to pribavio. Četvrtak je kod mene dan za pasulj, ali… pisao sam već o tome, skuvam prethodno veče, smažem taman toliko da mi za ručak ostane tanjirče. Dakle, ja ću se već sutra, u večernjim satima da se „nasitim“ ovog belog giganta, a vi vidite šta ćete. Pozdravlja Vas Grande.

  2. Gaga Post author

    a pa ovaj je posni, moramo malo da skidamo viškove 🙂
    pozdrav grande, nadam se da je i kod vas osvanuo lep i sunčan dan…

  3. grande

    Moj pokojni ćale je imao običaj govoriti: „Uvek sam postio, e sada baš neću!“ Ono „uvek“ je mislio u nekom predjašnjem, prošlom vremenu. Inače, bilo sunca, pomalo zubatog. Grande.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.