Tags:

Mala letnja pauza

23 Replies

ČISTO DA SE ZNA

Izgleda da su godine počele da se bune, pa mi je postalo malo naporno da budem u kuhinji po vrućinama. Vruće napolju, vruće za šporetom, pa ne znam ni sama gde mi je gore. A možda mi je to i samo izgovor? 🙂
Moja porodica i ja mnogo volimo da se družimo sa prirodom, volimo da skitamo okolo i punimo se pozitivnom energijom sa rascvetalih livada, bistrih reka i čistog vazduha. Svaku priliku koristimo da izađemo iz ovog našeg dima, jedva smo dočekali da se vreme prolepša pa da krenemo u osvajanje predela. Ako ništa drugo, uvek barem možemo da odemo u selo, ni tamo nam nikada nije dosadno, a pogotovo deci. A jezero nam se tek smeši, tu smo redovni gosti svakodnevno čim krene sezona kupanja.
U svakom slučaju, stvarno manje kuvam preko leta, a i to što kuvam je uglavnom laganija hrana sa što više salata, a i skoro je sve već viđeno na blogu. A navikla sam vas da objavljujem svakodnevno 🙂 pa da ne bi bilo čudno što ubuduće neću, eto dužnost mi je da vam javim, da znate. Objavljivaću na tri-četiri dana, ili već u kakvom budem raspoloženju.
A dok se ne vratim na ono staro, želim puno pozitivne energije i nasmejanih dana. Kuvaćemo mi još dugo zajedno, samo mi malo treba odmor.

Do tada mi budite živi i zdravi, i uživajte u predelima u kojima uživamo moja porodica i ja. Pa svratite da i vi uživate, što da ne? 🙂 Za početak naše porodično osvajanje planine Stol.

Stol se nalazi severno od Bora, u blizini sela Luka na 1 156 m. Ova planina poseduje ogroman turistički potencijal. Od Bora je udaljen petnaestak kilometara i do njega se stiže iz pravca Bučja i Luke. Planinari su na njemu podigli svoj dom (nalazi se na oko 800 m nadmorske visine) u koji, sa depadansom, može da se smesti pedesetak ljudi. Gosti su uglavnom planinari i lovci, ali i zaljubljenici u nedirnutu prirodu željni mira i vazduha koji opija.

U blizini planinarskog doma nalazi se malo prirodno jezero koje ovoj planini daje još jedan biser. Pored planinara ovde se svake godine u vreme prvomajskih praznika okupi više stotina ljudi. Na prostoru Stola otkrivene su najstarije stene u našoj zemlji, pa se slobodno može reći da ovde počinje geološka istorija. Naime, Stol je nastao tektonskim pomeranjem-resedom što je čini izdvojenom horst planinom sa padom slojeva do 40° prema zapadu. Ovo je veoma pogodno za planinare, a zaravljeni vrhovi i strme litice za ekstremne sportive kao što su parabolik paraglajding.

Znamenitost ove planine je i ta što je u pogledu alpinizma i planinarstva arfimisani centar za obuku alpinista. Karakteristika Stola je i ta da u podnožju planine ima jakih vrela, što je u Donjoj Beloj Reci iskorišćeno za vodosnabdevanje, dok na površini planine i pored mnoštva kraških oblika ipak nema hidrografskih objekata.

Tekst je preuzet sa Portala Bor030

DSCF0409-1

DSCF0457-1

A kažu da nemamo toliko dima 🙁 Bor u daljini…

DSCF0474-1

DSCF0494-1

DSCF0507-1

DSCF0512-1

DSCF0546-1

DSCF0552-1

Veliki pozdrav od Grneta and family!!!

DSCF0425-1

Print Friendly, PDF & Email
loading...

23 comments

 1. Gaga Post author

  Hvala Zmajček. Bilo bi lepo da možeš da odvojiš vreme i svratiš do Bora, odmah rezervišem jednu kaficu, samo da znaš. 🙂

 2. Gaga Post author

  Deda da znaš da jeste. :)Samo ovaj školski raspust da dođe, pa odosmo mi gore i na noćenje. 🙂

 3. grande

  Pa dobro, ko ima taj ima, kome se može može se; kladim se da Vam sada zavidi pola Vojvodine, kod nas je sve ravno. A što se klope tiče ja uspeo ove zime da skinem 15 kg. Sada se vrtim oko stotke, ali ako budem jeo na svaki 4 dan do jeseni ima da me oduva vetar u one vaše planine oko Bora. Ne da ću biti kost i koža već perce iz predratnog jastuka. E bre, ću da moram posećivati restorane gde se deli besplatna hrana. Pa neka Vam je dobar odmor preko leta, a i što kažeš Gaga, treba malo odmora od kuhinje no ja i čuo da na onoj steni iznad klupe gde ti porodica sedi sledeće nedelje se otvara restoran. Baš fino. Inače, sve Vas pozdravlja Grande sa severa države gde takodje je letnje vreme.

 4. studena

  Nije dobro robovati navikama, naročito ne kad postoje mogućnosti za ovakve predivne izlete 🙂
  Tebi i tvojoj obiltelji želim puno uživanja 🙂

 5. Gaga Post author

  # Grande, ako sam ja dobro shvatila, ako ti postaneš lak kao perce, ja ću da budem kriva. Auuuu, nemoj to da mi radiš. 🙂
  Nikada to sebi ne bih oprostila.

  # melrose, mamajac, studena-hvala nalepim željama, biće nam divno, samo da nas vreme posluži i da konačno krene školski raspust, posle ćemo da budemo prave skitare. 🙂

 6. grande

  Ma idji bre :mrgreen: naravno da se šalim, ti se samo dobro odmori sa porodicom, a moji kilogrami su taman u dobroj formi, no jesti se mora a ja volim da pojedem. Pa ajd ćao, i nadam se barem jednoj klopi nedeljno. Grande.

 7. Andrea

  Razumijem te skroz Gago i meni tako bude čim malo zatopli. Sada kako me nije bilo doma mjesec dana jedva čekam nešto skuhati! 🙂
  Inače i ja obožavam planinariti i općenito bit u prirodi, a na ovom terenu sam si nabavila i odličan grabov štap! 😉
  Fotke mi se jako sviđaju! 🙂

 8. Gaga Post author

  Hvala svima na lepim željama za provodom 🙂
  neću ja još nigde, prvo da se završi škola, a objavljivaću, samo ne svakodnevno, već na tri dana..ili tako nekako 🙂
  Ma tu sam ja :)))

  Ljubac za sve!!

  #Minja…. ko zna? Možda i nabedim dragog da se prošetamo i u tvoje krajeve, bilo bi lepo.

 9. sarah

  Prelepe slike i predeli. Uzivajte u prirodi. Napravila si toliko lepih jela, kolaca, torti… zasluzila si mali predah 😀
  pozz

 10. Branka

  Draga moja uzivaj 😉
  A javi nam se kada stignes ili kada osjetis potrebu…kako god ti vise odgovara 😉
  Obitej je ipak na prvom mijestu!
  Lijep provod 😉

 11. Gaga Post author

  Hvala na komplimentima, za oba slučaja :)))
  a kod nas je stvarno mnogo lepo, nije što je naše 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.