Slana torta od palačinki

6 Replies

Gosti kuvaju za vas Predjela i međujela
Slana torta odpalačinki

slana torta od palačinki

Recept i fotografije poslala je Mahlat.

Potreban materijal:

200gr šunke
200gr dimljenog biljnog kačavalja
100gr kiselih krastavčića
1,5 čaša kisele pavlake
pola čaše mleka
oko 15-tak ispečenih palačinki

Priprema:

Smesu za palačinke spremiti uobičajeno i ispeći. Šunku sitno naseckati, a kačkavalj narendati. Krastavčiće takođe sitno naseckati. Jednu pavlaku staviti u činiju, dodati šunku, kačkavalj i krastavčiće pa sve zajedno izmešati da se sastopci sjedine. U okrugli pleh dimenzija kao što su palačinke (pleh se ne podmazuje) staviti na dno dve palačinke jednu preko druge, zatim premazati sa malo fila, pa staviti preko jednu palačinku. Ponovo staviti fil i sve tako dok se ne utroši sav materijal. Na kraju opet staviti dve palačinke jednu preko druge. U „pola“ kisele pavlake doliti mleko i izmešati da se lepo sjedini. Preliti preko torte pa nožem povući ivice da preliv obuhvati celu tortu i siđe na dno. Peći u rerni zagrejanoj na 180C nekih pola sata dok pavlaka na vrhu ne porumeni. Prohladiti i izvrnuti na tacnu. Iseći i služiti toplo uz hladno pivo. Deci, normalno, uz jogurt.

Slana torta odpalačinki

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. Branka

    torta je super! rijetko se odlučujem za palačinke u slanoj varijanti ali ovo zbilja odlično zvuči i izgleda i bilježim recept !

  2. misi

    Super recept.Jos sam kupila i smesu za palacinke pa je ispalo tacno 15 palacinki. Ove smese za palacinke su super stvar.
    Hvala na ovako dobrom receptu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.