New York chessecake

Comment

Gosti kuvaju za vas Poslastice i kolači
New York chessecake

Recept je poslala Sanja Đikanović Đurić

New York chessecake

Kora:

Usitniti oklagijom 300g integralnog keksa (npr. Wellness integralni keks „Bambi“). Ako nemate integralni koristite mlevenu plazmu. U to dodati 125g margarina (može malo više da kora ne bi bila tvrda ako spremate sa integralnim keksom) i sve dobro izgnječiti rukom. Okrugli pleh (kome se skida strana) obložiti folijom, izručiti masu i dobro je utapkati, poravnati po dnu pa staviti u frižider.

Fil :

900g krem sira
200g milerama
200g prah šećera
3 jajeta + 1 žumance
kora jedne limete (može i od limuna ili još bolje narandžine, svaka kombinacija daje svoj osobeni šmek )
3 kašike brašna

Priprema:

Krem sir, mileram i prah šećer sjediniti mikserom u dubokom sudu. Jaja dodavati jedno po jedno i polako mutiti mikserom, a na kraju dodati rendanu koru i 3 kašike brašna. Masu preliti preko predhodno pripremljene kore. U širi pleh do pola napunjen vodom staviti dubok tanjir (onaj za supu) a preko njega pleh sa kolačem da ne bi baš potonuo i sve to staviti u rernu uključenu na 180C i peći tačno 70 minuta. Kada je pečeno, izvaditi kolač i ostaviti da se hladi satima na sobnoj temperaturi. Tek kada se skroz ohladi ide u frizider na pravo hlađenje. Zato je najbolje da se pravi dan pre služenja jer mu treba baš dosta vremena da bi bio pravi.

Preliv :

300g smrznutog voća ( najbolje mešanog crvenog ) u šerpi posuti šećerom po sopstvenom ukusu (150-200g ). Dodati 3 kašike vode i prokuvati da bude sirupasto (5-10 min). Kad se kolač lepo ohladi skinuti kalup sa njega i seći parčiće. Svako parče posebno preliti voćem.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.