Torta od krompira

3 Replies

Predjela i međujela

tortaodkrompira

Potreban materijal:

1kg krompira
1 kisela pavlaka
2,5dl mleka
so, biber
mirođija, peršunov list

Priprema:

Krompir iseći na tanke listiće kao za čips. Tako isečen krompir ne stavljati u vodu već odmah ređati u posudu za pečenje. Svaki red posoliti, pobiberiti, posuti mirođijom, a svaki drugi posuti i peršunom pa tako ređati dok se krompir ne utroši. Umutiti pavlaku i mleko i time preliti tortu, staviti u rernu i peći oko 45 minuta na 200C. Izvaditi iz rerne pa preko staviti malo mrvljenog sira i vratiti još par minuta da se sir zapeče.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. grande

    I tako, ostadoh ja juče bez obroka. Lovim ja po Gaginoj kuhinji, prelistavam, prevrćem… mislim ono da zovem vatrogasce, policiju, vojsku i službu za nestala lica. Ma, ne vredi, bre! Kuhinja zatvorena. Snađi se! Znate onaj recept, uzmi sto dinara, premesti iz ovog u onaj džep, uzmi međ dlanove, dobro ih prošuškaj – ako nisu kovani novci, pljuni međ njih možda se umnože i podare ti ručak il’ večeru po meri. Ok, nema frke. Evo, ja u Sabatkienzisu slušam Radio Bor, 16 ovog meseca. Uveče, oko devet, ili naokolo 21 sat. Ej, a možda grešim u svim vremenima. Nema veze, nema frke. Kupatilo kod mene, kako majstori kažu, još dan dva, ako bude tri to je već blizu četvrtom danu, a on je kao peti! HáT bazdmeg! Ovo je psovka na maternjem. Sad je 9 i 22 minute, Subota uveče. Sutra ne želim ama baš ikoga da vidim, ni kroz prozor. Krompira imam kol’ko ‘oćeš, i pavlake kisele, pa baš i mleka, soli, bibera i mirođije takodje, a peršunovog lista… ma idji bre, naravno! Dakle, nemoj da u Nedelju izjutra, ili kasnije, popodne možda uveče da mi neko zakuca na vrata… Ako bidne tako, garant u lice dobija Tortu od krompira. Juče ja bez obroka, mogu vala i danas, tj. sutra. I nemoj tako, nisam ti ja zaboravija da stavim i malo mrvljenog sira. Štaviše! Namrvljo ja i više. Dakle, ako vidite Gagu, recite joj da dan dva, pa ajde i tri bez klope, ali četvrti dan da skuva nešto dobro, jer Grande se nešto stanjio, a zna se od čega raste stomak, od pive bre, a od dobre hrane duša se vrati tamo gde joj je mesto, i prebivalište odvajkada njeno. Pa ajte onda, nek’ vam je svako dobro, pozdravlja vas Grande.

  2. Gaga Post author

    joj juče je bila vanredna situacija, omaklo se kontroli.. šta da se radi grande..
    neću drugi put da te sekiram,evo obećavam.. čak obećavam i nešto sa omiljenim ti sastojkom…
    kad smo već do toga.. proba li ti nekad zaječarsko ? 🙂

  3. grande

    A…… misliš P I V O ? Ću da probam u Bor, kad dodjem, ili stignem, pre ili kasnije… u pedeset i sedam godina, sledećih… A pazi, nije to neki poduži period. Poslednji put sam bio u baš neko nemilo vreme, zapravo kraj prošlog veka, vratim se u Szabatka, i za par dana… Završiću kada budeš imala nešto sa mesom i krompirom, jer sam baš to jeo u kantini jedne borske fabrike. Vozio sam se sa burazerom da mu ne bude dosadno. E, to je to. I čuj, bre! Naravski da sam probo, al’ neću ti kasti. Ha Ha! Ajde, ja sam Grande

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.