Španski vetar torta

Comment

Torte
Španski vetar torta

 

Španski vetar torta

Kora:

6 belanca umutiti sa 300 grama šećera (kao za puslicu) u čvrst šam. Dodati na kraju 1 kašiku alkoholnog sirćeta. Umućenu masu sipati u pleh dimenzija 28cm obložen papirom za pečenje. Sušiti koru u rerni sat i po vremena u predhodno zagrejanoj rerni na 120C. U toku pečenja ne otvarati rernu.

Krem:

Umutiti mikserom 6 žumanca sa 5 kašika šećera i 6 kašika sa vrhom oštrog brašna, 2 kašike gustina, pa sve skuvati u 1 litar mleka sa dodatkom 30 grama vanilin šećera (predhodno malo hladnog mleka dodati u smesu sa žumancima i brašnom, tek toliko da se lepo umuti da nema grudvica). Skuvani krem ostaviti da se ohladi. Kada se krem skroz ohladi, sjediniti ga sa predhodno umućenim 1,5 margarinom i posebno umućenih120 grama šlaga u prahu sa 150ml hladnog mleka. Podeliti fil na dva dela. U jedan deo umešati 200 grama mlevenog plazma keksa,  a drugi ostaviti žut. Na ohlađenu koru rasporediti fil sa keksom, pa staviti žuti fil. Odozgo premazati umućenim šlagom.

Pored onih 120 grama šlaga za fil, potrebno je još 200 grama za filovanje odozgo. Umutiti ga uobičajeno i ukrasiti po želji. U šlag možete dodati i šećer u prahu, ako volite slađe. 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.