Ananas torta & Rolat torta

1 Reply

Torte

torta

Ananas torta

Pomešati 300gr mlevenog plazma keksa sa 200gr mlevenih isprženih lešnika i sokom iz jedne manje konzerve ananasa. Sjediniti sa 200gr margarina umućenog sa 200gr prah šećera. Masu dobro izmešati pa na tacni formirati koru.

Fil:

Umutiti 6 žumanca sa 150gr šećera, 3 vanilin šećera i 3 kašike brašna. Zakuvati masu u 4dl mleka. Kada se fil ohladi, umešati 100gr posebno umućenog margarina. Preko kore staviti fil, a preko fila seckani ananas iz konzerve. Celu tortu nafilovati šlagom ili šamom od belanaca.

ananas i rolat torta

Rolat torta

Umutiti 9 jaja, 9 kašika šećera, 9 kašika mlevenih oraha, 1 prašak za pecivo i 2 kašike brašna. Ispeći četvrtastu koru u plehu obloženom papirom na 175C. Kada je kora pečena uviti je u vlažnu krpu kao rolat.
Fil za rolat:Sa malo vrelog mleka (nekih 100ml) popariti 300gr mlevenih oraha i 150gr šećera. Filovati rolat i iseći ga na 20 parčića.

Žuti fil:

5 žumanca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i 4 vanilin šećera umutiti sa malo mleka i sve zakuvati u 1/2l mleka. Kada se fil ohladi, dodati posebno umućenih 250gr margarina sa 100gr prah šećera. Poređati prvih 10 parčića na tacnu, pa premazati sa polovinom fila. Dodati drugih 10 parčića, pa premazati rolate ostatkom fila. Nafilovati celu tortu sa šlagom ili šamom od belanaca (5 belanca umutiti na pari sa 10 kašika šećera).

torta

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.