Zapečena pileća džigerica

5 Replies

Glavna jela

zapecena pileca dzigerica

Eto ja se opet igrala, pa smućkala nešto “iz glave“.
Za ovo moje kulinarsko delo, potrebno je:

300 gr pileće džigerice
250gr dimljene slanine
crni luk- oko 100gr
3 čena belog luka
šargarepa- oko 50gr
seckani peršun
2 kašike ulja
začin C
biber
1 kašika soja sosa

Priprema:

Očistiti crni i beli luk, kao i šargarepu i što sitnije iseckati ( najbolje u secku). Staviti u neki sud, pa dodati i sitno seckani peršun, ulje, kašiku začina C i bibera po ukusu. Izmešati pa dodati kašiku soja sosa. Na dno posude u kojoj ćete peći poređate polovinu sitno seckane slanine. Zatim stavite preko slanine polovinu seckanog povrća. Preko povrća poređajte svu džigericu.

Zapečena pileća džigericaZapečena pileća džigericaZapečena pileća džigerica

Stavite drugu polovinu povrća, pa onda i drugu polovinu slanine. Posudu prekriti aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče na 250C. Pola sata peći tako sa folijom, a onda foliju skinite pa na toj temperaturi pecite još 15 minuta. Smanjite na 200C i ostavite da se peče još 20-tak minuta. Zapečenu džigericu služiti uz krompir pire.

Zapečena pileća džigerica

Print Friendly, PDF & Email
loading...

5 comments

  1. grande

    Pazi, nisam neki veliki istraživač. U poslednje vreme volim da je sve oko mene, ali na pijacu odlazim sam… lažem, vozi me burazer Yugom. Taman u njega stane sve što sa osobitim uživanjem izaberem, cenkam i udvaram se prodavačicama. Ali, molim vas lepo, ma lepotom vas molim, prvoklasno povrće se ne prodaje budzašto. Zato kupljena količina i stane u Yugić! Ovol’ko za uvod, dosta. Dakle, sve imam samo džigerice fale. Sutra kupujem, majke mi. E sad, Gaga… ono što me kopka je… Ajd, dok se vrše pripreme, i dok se klopa kuva, može koja čaša piva iz one krmače od dve litre. No, sve se mislim da posle ovog obroka valja popiti vina crnog il’ belog. E pa ne znam. Moraću pitat mog pajtosa Minorea, koji većma pije vino. A dotle Gaga, pozdravlja te Grande

  2. mamajac

    Gago,
    i kod nas je danas bila dzigerica, Pocinjem da brinem za ovu telepatiju ;))))
    Kod nas je bila onako klot dzigerica sa tiganja, da je sto pre spremim jer ne volim ni da je vidim a kamoli da jedem! Ovo tvoje lepo izgleda, mozda bih i probala mrvicu 😉

  3. Gaga Post author

    # grande- znaš šta mi je žao, što ne mogu da ti pravim ja društvo ni za pivo, a bogami ni za vino… totalni sam antialkos….. ali nema veze, evo ja ću vodu, važno da ima sa čime da se nazdravi i da čaša nije prazna..

    # mamajac- stvarno neznam šta je to sa nama hi hi hi

    # dejane – a što suze? nije valjda zbog luka 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.