Plazma šlag torta

8 Replies

Torte
Plazma šlag torta

Plazma šlag torta

Potreban materijal:

300g plazma keksa
300g višanja
200g Petit Beure keksa sa čokoladnim punjenjem
1l slatke pavlake
malo mleka za kvašenje plazma keksa

I fil:

400g margarina ili maslaca
500g prah šećera
10 jaja
400g čokolade za kuvanje

II fil:

2 kesice pudinga sa ukusom karamele
125g margarina ili maslaca
700ml mleka
100g prah šećera

Napomena: Pripremiti veći poslužavnik za slaganje torte. Veličine kao što je pleh od električnog šporeta, za nijansu manji. Od ove količine materijala bude velika torta.

Priprema:

Mleko za kvašenje plazma keksa malo smlačiti. Plazma keks kvasiti u mleku i poređati na poslužavnik. Margarin ili maslac umutiti penasto sa šećerom u prahu. Posebno umutiti jaja i dodati umućenom margarinu. Jaja se mogu predhodno umutiti na pari, ako ne praktikujete da koristite „živa“ jaja. Čokoladu rastopiti na pari i dodati u sjedinjenu masu od margarina i jaja. Izmešati mikserom da se masa lepo sjedini. Prvi fil je pripremljen. Preko poređanog plazma keksa staviti polovinu pripremljenog čokoladnog fila. Preko fila poređati polovinu Petit Beure keksa sa čokoladnim punjenjem, nema potrebe da se kvasi u mleku. U mleku skuvati uobičajeno puding sa ukusom karamele. Dodati 3 kašike šećera ili već po ukusu. Ostaviti da se puding ohladi pa izmešati sa predhodno umućenim margarinom sa 100g šećera u prahu. Pripremljen fil premazati preko Petit Beure keksa. Slatku pavlaku umutiti uobičajeno. Po želji se može dodati šećer u prahu, ako volite ekstra slatke poslastice. Slatku pavlaku podeliti na tri dela, samo što treći deo treba da bude za nijansu manji. Preko fila sa pudingom staviti slatku pavlaku. Preko rasporediti oceđene višnje i staviti ponovo slatku pavlaku. Poređati preko drugu polovinu Petit Beure keksa, pa zatim drugi deo čokoladnog fila. Na kraju premazati ostatkom umućene slatke pavlake. Ostaviti da se stegne u frižideru pre sečenja. Najbolje je tortu praviti dan ranije.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

8 comments

  1. Maja

    Njam njam. 🙂
    Pravicemo sledece nedelje obavezno. Sta mislis, da li je to ipak isuvise slatka/teska torta za malu decu (2 i 4 god)? 🙂

  2. Gaga Post author

    Za tako malo možda i jeste. Smanji šećer ,keks je već sam po sebi dovoljno sladak, a umesto margarina stavi maslac.
    Moj deca su velika i ovu tortu sam baš pravila prvencu sad za 14. rođendan, po njegovoj želji. On naveo sastojke, mama smućkala. 🙂

  3. jasnakg

    Lepo izgleda! Samo ne znam koji je to Petit Beure keks sa čokoladnim punjenjem? Ja znam za onaj obični i eventualno sa jedne strane premazan čokoladom.
    Inače obožavam ovakve torte! A višnje u kolačima??? !!! Pravi pogodak!
    Pozdrav

  4. Gaga Post author

    @jasnakg To je ovaj keks
    Postao je popularan kod nas kad su izbacili Šeherezada tortu. Bude ponekad deficitaran, ali sad kod mene u Boru ima da se nađe, verujem da ga ima i u većim gradovima. Ako ne, može i taj običan preliven čokoladom, ali ga onda morate malo kvasiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.