Marinirana piletina u testu

1 Reply

Testo
Marinirana piletina u testu

Sponzorisani post

Marinirana piletina u testu

Mariniranje je od sada vremenski mnogo kraće jer namirnice od bilo kog mesa ili ribe postaju sočnije i mekše za samo 30 minuta. Prepoznatljiva Vegetina kuhinja vrhunskih recepata, osmislila je 4 tečne marinade: Mediteransku, Univerzalnu, Pikantnu i Marinadu sa belim lukom. One u svom sastavu imaju savršenu kombinaciju ulja, sirćeta, sušenog povrća i dodatnih začina, a pravim gurmanima omogućavaju pripremanje sočnih jela na roštilju, tiganju ili u rerni. Jednostavno i brzo mariniranje mesa ili ribe bez dodatnih pojačivača ukusa i aroma, modernim domaćicama skratiće vreme provedeno u kuhinji i ostaviće im više vremena za druženje. Za pripremanje 600 g mesa ili ribe potrebno je 1 pakovanje (90 ml) marinade.

Vegeta marinade

Vegeta mediteranska marinada će vaše jelo za samo 30 minuta mariniranja prožeti autentičnom mediteranskom „notom“, mirisima i ukusima mediteranskoga začinskog bilja. Druženja uz jelo, za stolom, ali i prilikom pripremanja hrane, kulinarske majstorije na grilu, otvorenost prema novim stvarima, hedonizam, želja za raznolikosti ukusa – samo su neke od situacija u kojima Mediteranska marinada može biti pogodna. Iskoristite je za mariniranje mesa (piletine, svinjetine i junetine), ribe i morskih plodova.

Marinirana piletina u testu

Potreban materijal:

600g pilećeg belog mesa
1 kesica „Vegeta“ mediteranske marinade
700g brašna
40g svežeg kvasca
350ml vode
1 jaje + 1 za premazivanje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100ml maslinovog ulja + malo za prženje
2 grančice svežeg peršuna
100g kačkavalja
6 kašika paradajz sosa
Vegeta
mleveni biber

Marinirana piletina u testu

Priprema:

Pileće belo meso iseckati na male kockice, staviti u posudu i preliti „Vegeta“ mediteranskom marinadom, dobro promešati i sjediniti, pa ostaviti da odstoji 30 minuta u frižideru. U posudu za mešanje prosejati 500g brašna, ostatak brašna takođe prosejati, ali skloniti sa strane. U toplu vodu razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti na toplom da kvasac nadođe. U posudu sa brašnom dodati so, jaje, maslinovo ulje i nadošli kvasac. Mikserom, nastavcima za testo zamesiti, pa uz postepeno dodavanje dodati još 150g brašna, a ostatak ostaviti sa strane za kasnije, kada se testo prebaci na radni sto. Umešeno testo pokriti kuhinjskom salvetom i ostaviti da odstoji na toplom mestu pola sata, dok ne udvostruči masu. Izvaditi marinirano testo iz frižidera, pa na malo ulja propržiti u tiganju dok ne pobeli sa svih strana. Dodati seckani peršun, posoliti i začiniti „Vegetom“ po ukusu. Još malo propržiti i skloniti sa strane da se malo prohladi.

Marinirana piletina u testu

Marinirana piletina u testu

Nadošlo testo izručiti na radni sto posut brašnom, malo premesiti i podeliti na dva dela. Oklagijom rastanjiti u pravougaonik, približno na 30x40cm i preko testa staviti tri kašike paradajz pirea, pa svuda ravnomerno premazati. Na kraj testa (malo ostaviti prostor od kraja), celom dužinom, dodati polovinu pripremljene marinirane piletine, a zatim preko piletine narendati 50g kačkavalja. Kraće krajeve malo preklopiti unutra, a od dužeg kraja zarolati i uviti u rolat. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa, i drugom polovinom piletine i kačkavalja. Rolate staviti u podmazan pleh za pečenje (može se koristiti i papir) i oba rolata premazati umućenim jajetom. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 50 minuta, dok lepo ne porumeni.

Marinirana piletina u testu

„Vegetine“ novosti možete pratiti i na fan stranici „Podravke“ na Facebooku.

Podravka - Srbija

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.