Pečena skuša i restovani krompir

1 Reply

30 minuta - Lupo Marshall Glavna jela Posna jela
Pecena skusa i restovani krompir

Pečena skuša i restovani krompir

Sponzorisani post

Danas vas upoznajem sa još jednim vrhunskim aparatom Lupo Marshall kolekcije, a to je Inox sendvič presa. Toster i griler u jednom uređaju. Ako ste majka dva tinejdžera kao ja, kojima je lakše da sebi naprave topli sendvič ili tost, pre nego da pripreme i posluže se nečim „konkretnijim“, ovo je pravi aparat za vas. Zaista laka i brza priprema toplih sendviča, tostova, prženica… Možete čak ispržiti i jaje na oko ili kajganu. Izuzetan za grilovanje mesa i povrća. Mogućnost da se koristi kao toster, ali i kao roštilj, potpuno rasklopljen.

Pečena skuša i restovani krompir

Potreban materijal:

1kg skuše
kukuruzno žuto brašno
mešavina začina
maslinovo ulje
1kg krompira
2 srednje glavice crnog luka
svinjska mast
1-2 kašičice aleve paprike
so

Pečena skuša i restovani krompir

Priprema:

Krompir očistiti i staviti da se kuva oubičajeno u slanoj vodi. Crni luk sitno naseckati i propržiti na svinjskoj masti uz povremeno mešanje. Posoliti malo i dodati alevu papriku. Pržiti luk dok skroz ne omekša. Kuvani krompir procediti od vode i sačuvati vrlo malo. Grubo ga izgnječiti i dodati pripremljeni luk, pa sve lepo izmešati i sjediniti. Posoliti po ukusu.

Napomena: za posnu varijantu koristiti biljno ulje, ne mast. 

Skušu očistiti, oprati i prosušiti. Po potrebi, pripremiti i izmešati kukuruzno brašno i mešavinu začina, tek toliko da se riba uvalja sa svih strana. Inox sendvič presu pripremiti u režim za pečenje sa spuštenom stranicom (roštilj) ali sa ravnim pločama. Podesiti željenu temperaturu, poređati ribu, preliti je sa malo ulja i peći uz povremeno okretanje. Moram da napomenem da se riba ni u jednom trenutku nije zalepila za podlogu, što je dodatno „plus“ i velika ocena sa moje strane u korist aparata.

Pecena skusa i restovani krompir

Print Friendly, PDF & Email
loading...

1 comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.