Vaskršnja pita

3 Replies

Ljubitelji kafe - Doncafé Slane pite i gibanice Testo
Vaskršnja pita

Sponzorisani post

Kako bismo vam pomogli da pripremite i vašu svečanu, prazničnu trpezu, donosimo vam 12 novih recepata u četiri posebna menija. Sve je tu – predjela, glavna jela i odlični deserti. A na kraju, imamo i tri nova predloga za farbanje jaja. Recepte su za vas pripremili blogovi: Prstohvat soli, Ja u kuhinji, Milin kuvar, La cuisine creative i Moje Grne. Uredio i pripremio sajt NajboljaMamaNaSvetu.com, a sve omogućio DONCAFÉ.

Vaskršnja pita

Potreban materijal:

testo

500g prosejanog brašna
4 kašike ulja
2 kašičice suvog kvasca
250ml tople vode

nadev

400g kremastog sira
300g obarenog i dobro oceđenog spanaća ili blitve
8 prepeličjih jaja
so
malo ulja
mleveni crni biber
beli luk u granulama
30g rendanog parmezana

1 jaje za premazivanje
malo mleka
crni i beli susam za posipanje

Vaskršnja pita

Priprema:

Brašno pomešano solju i kvascem staviti u činiju za mešanje. Dodati ulje i vodu, pa zamesiti testo. Testo podeliti na 8 delova i ostaviti na toplom mestu, pokriveno plastičnom folijom da naraste, nekih 45 minuta. Spanać ili blitvu sitno iseckati, pa na malo ulja izdisntati dok ne ispari višak tečnosti. Posoliti, pobiberiti i začiniti belim lukom po ukusu, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smesu umešati sir i sve lepo sjediniti. Zagrejati rernu na 200C. Okrugli pleh za pečenej dimenzija 24cm podmazati uljem. Kuglice testa oklagijom tanko rastanjiti. 4 dela staviti u pleh, tako da polovine vire van pleha. Petu koricu staviti po sredini, pa preko staviti nadev i lepo rasporediti. Na obodu pleha napraviti 8 rupica, veličine tek toliko da se razbije prepeličje jaje. Pažljivo razbiti jaja i rasporediti ih preko nadeva. Ostale loptice testa rastanjiti i staviti pažljivo preko nadeva i jaja. Krajeve testa van pleha ubaciti unutra i rukama formirati „talase“. Blago izbockati viljuškom i premazati umućenim jajetom sa malo mleka. Posuti susamom. Peći u predhodno zagrejanoj rerni oko sat vremena. Po potrebi, ako odozgo počne jako da rumeni, prekriti alu folijom i tako ostaviti do kraja pečenja. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi pre serviranja.

Vaskršnja pita

Print Friendly, PDF & Email
loading...

3 comments

  1. Yum Girl

    Thank you so much for submitting to Yum Goggle – please continue to submit! I am going to take a guess and say this is Easter European Food – sorry, can’t tell what language it is. now following on Instagram and all other social media programs!

  2. Pingback: Easter pie from Moje Grne - Yum Goggle

  3. Pingback: {Uskršnji meni} Mesna vekna sa buđavim sirom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.