Torta “San snova”

28 Replies

Torte
Torta “San snova”

 

Torta “San snova”

Potreban materijal:

1 veća kutija piškota (200gr)
400g mlevenog plazma keksa
400ml gaziranog soka narandže + za kvašenje keksa
500g margarina ili maslaca
250g prah šećera
100g čokolade za kuvanje
1L mleka
300g jafa keksa
oko 1kg banana
150r pudinga od vanile

Priprema:

Fil od keksa:

Umutiti 125 grama prah šećera sa 250 grama margarina ili maslaca i dodati 100 grama otopljene čokolade. Sve izmešati sa 400 grama keksa natopljenog u soku od pomorandže.

Krema:

od 1 litra mleka odvojiti malo pa u to razmutiti 150 grama pudinga sa 10 kašika šećera. Ostatak zakuvati, dodati puding i skuvati kašicu uobičajeno. Kada se ohladi dodati 250 grama margarina ili maslaca umućenog sa ostalih 125 grama prah šećera i sve lepo sjediniti mikserom. Krem podeliti na dva dela. Na tacnu poređati piškote kvašene u soku u formaciju 8×3, pa rasporediti fil od keksa, zatim preko rasporediti jafa keks, takođe kvašen u soku, sa čokoladnim delom dole, pa rasporediti preko polovinu žutog krema. Preko poređati banane sečene po dužini i premazati preko njih drugi deo žute kreme. Nakraju sve ukrasiti umućenim šlagom.

 

Print Friendly, PDF & Email
loading...

28 comments

      1. Gaga Post author

        Katarina, bilo koji gazirani. Ja najčešće koristim „Fantu“, običnu.

  1. Jasminka

    Torta je zaista super.Ja sam je skoro pravila i posto moji nevole puno slatko ja sam secera stavljala samo po jednu kasiku jer su keksi slatki i bude stvarno dovoljno slatko.Hvala za recept.

  2. Gaga Post author

    Drago mi je da Vam se dopala. Moji ukućani, a pogotovo muž vole ekstra slatko, pa ja čak nekad dodam i više nego što je u receptima.

  3. Sasha

    Ja sam mladja od vas,ali obozavam da pravim i jedem razne vrste torti i kolaca…Ova torta je opravdala svoje ime…Zaista je ukusan…

  4. Gaga Post author

    Sasha, drago mi je da Vam se dopala. 🙂 I hvala što svraćate na Grne.

    Pozdrav!

  5. kate

    najprvo golem pozdrav GAGA stranata ti e super i denes sum resena da ja pravam ovaa torta samo sakam da prasam dali keksite se potopuvat vo celiot sok od 1litar odnapret ti blagodaram

    1. Gaga Post author

      Kate, ne u ceo litar, to je i za kvašenje piškota. Keks izmešajte sa sokom odokativno, pomalo dodajte, kako bi se napravila lepa gusta smesa koju možete oblikovati.

      Pozdrav!

  6. kate

    TORTATA E PREKRASNA NEMAM ZBOROVI VCERA JA PRAVEV ZA MOJOT RODENDEN , AKO MOZE DA MI PREDLOZETE NEKOJA COKOLADNA TORTA BIDEJKI NA SOPRUGOT VO JAUARI MU E RODENDEN PA SAKAM NEKOJA CIKOLADNA TORTA DA NAPRAVAM PA AKO MOZE RECEPT

    1. Gaga Post author

      Draga Kate, prvo da poželim srećan rođendan! Puno zdravlja, sreće i ljubavi. 🙂

      Drago mi je da ste zadovoljni i da Vam se sviđa. Za muža možda ovakva čokoladna. Svi koji su je probali rekli su da je mnogo dobra.

  7. Mirjana

    Ova torta zaista opravdava svoje ime. Gosti su sinoć bili oduševljeni. Tražilo se parče više. Čak se i pakovala za poneti. Moćna, osvežavajuća, izdašna. Hvala, Dragana.

    1. Gaga Post author

      Draga Mirjana, veoma me raduje da je pobrala takve simpatije i da se svima svidela.
      Veliki pozdrav vam šaljem i budite i dalje uz Grne. 😀

    1. Gaga Post author

      Ja sam je danas pravila opet, ostaje još da je sutra nafilujem i ukrasim. Nosim je na svadbu u subotu. 🙂

  8. Dee

    Wow, to izgleda predivno, pomalo me potseca na ‘ plazmu tortu ‘ sto sam obozavala i bila mi je prva torta koju sam ( skoro sasvim uspesno ) napravila 😉
    Hvala za recept, jedva cekam da isprobam -mada ne sumnjam da ce biti isto toliko ukusna a i bogata, bas onako kako i treba jedna torta da bude :)))
    Pozdrav i hvala 😉

  9. Svetlana

    Izvinite što smetam.Možete li mi reći ide li baš 1 L ovog soka ili može manje da se stavi? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

    1. Gaga Post author

      Ta količina soka ide i za kvašenje jafe i piškota. Plus i za formiranje sloja sa mlevenim keksom. Realno, ne ide baš sve u mililitrima, ovo je okvirna mera. Bolje kupiti više, nego manje. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.