Pita sa pečenim paprikama

6 Replies

Slane pite i gibanice
Pita sa pečenim paprikama

Pita sa pečenim paprikama

Recept za ovu pitu sam našla među onim mojim silnim iscepkanim listovima. Volim da skupljam recepte iz raznoraznih časopisa i novina. Pošto je sad sezona paprika ovih dana je pripremam malo češće, što isprobane recepte, što tragajući za nekim novim. Nisam sigurna iz kog je ovo časopisa, ali mislim da je „Still magazin“, rekoh već da imam samo list iz časopisa. 🙂 Zašto pišem ovaj uvod? Zbog toga što sam posle toga naletela i na internetu na isti recept, sa istom slikom. 🙂

A ovde je originalni recept. 🙂 Doduše piše odakle je preuzet recept, sa kog portala, ali nije ime autora. I tako… rekoh već šta sam trebala u vezi toga, sad još samo da vam kažem da je pita fenomenalna, bilo da je jedete toplu ili hladu. Meni se čak za nijansu više sviđa kada je onako hladna. Pogotovo što može super da se seče, pa je odlična kao neko hladno posluženje da se napakuje sa nekim drugim sličnim stvarima.

Potreban materijal:

4 lista kora za pitu
4 jaja
1/2kg pečenih paprika
1/2kg kravljeg belog sira
200gr kisele pavlake
1-2 kašike griza
ulje, so

Priprema:

Ređati 4 kore, između prskane uljem, a na treću i četvrtu staviti i malo griza. Na četvrtu koru staviti paprike (sečene sa strane i skroz raširene). I na njih staviti malo griza. Preko paprika staviti fil. Fil se pravi od umućenih belanaca u čvrst sneg, kojima se doda mrvljeni sir i polako promeša. Ako sir nije mnogo slan, posolite fil. Na fil opet idu paprike, a na paprike umućena žumanca sa pavlakom i malo soli. Peći na 200C da porumeni. Meni je bilo potrebno nekih pola sata.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

6 comments

  1. eli4ka

    Gaga ovo je super .Moram da ga probam.A gde da posaljem recept ako hocu da napisem.Tu da napisem ili kod Minje.?

  2. Gaga Post author

    eli4ka…. kod mene na blogu se komentari ne objavljuju automatski, tj. ne onog trenutka kad neko napiše, već moram pre toga ja da to odobrim. Dešavalo se da pojedini ostavljaju neprimerene komentare, koji nemaju veze ni sa receptima a ni sa kuvanjem uopšte, tako da to sad ide ovako.
    Obzirom da i ja nisam non-stop na internetu, nekad se desi da malo prođe ša da ga odobrim. Naravno, ako je „normalan“ komentar.

    Za recept što me pitaš te malo ne razumem, ako želiš da pošalješ neki recept tvoj da bi ga objavila kod mene na blogu, pošto ja imam i tu kategoriju gde objavljujem recepte drugih, onda pošalješ meni na mejl sa slikom, i ja ga napišem i objavim. Ako želiš da isprobaš ovaj recept, onda možeš i kod Minje, a mogu i da dodam sliku u uz ovaj recept, da se vidi kako je kad su ga drugi pravili. To je na tebi da odlučiš. 🙂

  3. eli4ka

    ok Ja hocu da pratim neki blagi recept i ovde su da ti napisem a ti objavi ga ako ti se sviga.Ako ne zdravje.

  4. Irena

    Da,da, secam se ovoga. I ovde su mi ukrali sliku za novine, sva sreca pa je recept barem tacan. A pita jeste dobra 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.