Pita sa suvim voćem

4 Replies

Posne poslastice Slatke pite
Pita sa suvim voćem

Pita sa suvim voćem

Potreban materijal:

100g suvih brusnica
100g suvih šljiva
100g suvog grožđa
100g suvih kajsija
100g suvih urmi
100g ratluka
8 kašika mlevenih oraha
8 kašika šećera
8 kašika griza
50g margarina
6 kora za pitu

sirup:

500g šećera
500ml vode

Pita sa suvim voćem

Priprema:

Na radni sto staviti jednu koru za pitu, pa preko kore svuda narendati malo margarina. Preko staviti drugu koru pa je posuti sa 4 kašika šećera i 4 kašika griza. Staviti treću koru i posuti je sa 4 kašika mlevenih oraha. Šljive, kajsije, ratluk i urme iseckati što sitnije. Na kraj poslaganih kora staviti polovinu naseckanog ratluka i polovinu suvog grožđa. Koru zarolovati jednom, koliko da prekrije poslagani ratluk i suvo grožđe, pa zatim staviti brusnicu i suve šljive i ponovo zarolovati jadnom. Poređati zatim kajsije i urme i rolat sada urolovati kompletno. Rolat staviti u podmazan pleh i ponoviti postupak sa ostatkom materijala. Količina namirnica je za dva rolata. Rolate staviti da se peku u rerni zagrejanoj na 200c nekih 45 minuta, dok lepo ne porumeni. Pred kraj pečenja staviti šećer i vodu na ringlu pa zagrejati do ključanja. Kuvati dva-tri minuta i vrućim sirupom preliti vruću pitu. Najbolje je da pita ostane preko noći u sirupu pre služenja, a povremeno rolate možete okretati da bi ravnomerno upile sirup.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

4 comments

  1. Gaga Post author

    Jelena ovu pitu sam ja smislila sama, onako iz glave. Htela nešto novo da isprobam, a pokazalo se odličnim. Mojoj porodici se svidelo, pravila sam za Badnje veče.

  2. kuhinje

    Pita je vise nego dobra ja samo dodam jos suve smokve ne znam one mi nekako idu uz ovaj kolac. I meni je najbolje da se ohlasi… Cak i kad ostoji jedan on meni je i tad dobar 🙂

  3. Gaga Post author

    Iskreno, suve smokve nisam imala, inače bih stavila i njih sigurno. 🙂
    A slažem se da su ove pite lepše kad odstoje, barem meni.

    Pozdrav!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.