Rolat torta sa bananama

Comment

Ljubitelji kafe - Doncafé Torte
Rolat torta sa bananama

Sponzorisani post

 Kao što ste već i navikli, nekako u ovo vreme u saradnji sa portalom Najbolja mama na svetu, a pod „palicom“ Ljubitelja kafe – Donkafe, pred vama je još jedna zbirka pažljivo odabranih i proverenih mrsnih i posnih slavskih recepata.
Klikom na sliku ispod, u PDF formatu možete sačuvati „knjižicu“ koju su za vas ukrčkali blogovi Prstohvat soli, Milin kuvar i Moje Grne.

Potreban materijal:

Kora

10 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10g praška za pecivo
2 kašike čokolade u prahu

Fil

700ml mleka
80g praška za puding od vanile
8 kašika šećera
20g vanilin šećera
200g šećera u prahu
250g maslaca
200g žele bombona
100g mlevenih oraha
250ml slatke pavlake
3 banane

Rolat torta sa bananama

Priprema:

U pleh od električnog šporeta staviti papir za pečenje. Rernu zagrejati na 200C. U činiju za mućenje staviti jaja, mikserom ih mutiti uz povremeno dodavanje šećera. Kada masa bude penasta, dodati lagano brašno pomešano sa praškom za pecivo i čokoladu u prahu. Izliti masu u pripremljeni pleh i peći koru u zagrejanoj rerni 15 minuta. Najbolje je čačkalicom da li je kora pečena. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa ukloniti papir za pečenje. Od date količine mleka odvojiti malo hladnog i razmutiti prašak za puding. Ostatak mleka sa dodatkom šećera staviti u šerpicu pa pustiti da provri, a zatim umešati razmućeni puding i skuvati uobičajeno. Ostaviti da se skroz ohladi. U međuvremenu umutiti maslac penasto sa šećerom u prahu. Kada se masa sa pudingom ohladi, sjediniti i penasto umutiti sa maslacem. Na kraju umešati mlevene orahe i sitni iseckane žele bombone. Od pripremljenog fila malo odvojiti sa strane. Preko ohlađene kore premazati fil, a zatim na krajeve rasporediti cele banana. Uviti pažljivo rolat pomoću aluminijumske folije, pa ga na par sati ostaviti da se stegne u frižideru. Posle toga izvaditi, preko premazati ostatkom fila i na kraju ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Rolat torta sa bananama

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.