Krem bananice

8 Replies

Poslastice i kolači
Krem bananice

Krem bananice

I… opet se igram!

Ovoga puta reč je o tome da postavljamo kopije originala dragih nam i milih slatkiša. A naravno, što reče Marija, ko bi ih bolje pravio od ljudi sa našeg prostora. Autorka ove igre je Jennifer, The Domestic Goddess.
Ja sam se odlučila za neprevaziđene Štarkove krem bananice, naravno, moje nisu ni da priđu originalu, ali moram da budem neskromna, nisu baš ni za bacanje 🙂 a da bi pripremili ovu poslasticu, potrebno vam je:

800gr šećera
3 šoljice male za kafu vode
3 želatina
2 ekstrata sa aromom banane
150gr čokolade

Priprema:

Skuvati 800gr šećera sa 2 šoljice vode, kuvati nekih 5 minuta dok se šećer ne rastopi. Želatin pomešati sa 1 šoljicom vode. Sa vatre skloniti otopljeni šećer i postepeno muteći mikserom dodavati želatin. Morate voditi računa da se želatin dobro umuti i stegne, tako da se mora mutiti minimum 15 minuta. Dodati ekstrat. Pleh gde ćete razliti smesu podmazati uljem i sipati, pa ostaviti da se dobro stegne. Kada se stegne preliti rastopljenom čokoladom i seći na kocke, a možete i prvo iseći, pa onda stavljati čokoladu, tako da onda može biti prelivena sa svih strana.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

8 comments

  1. kiki

    Ovakav recept imam već neko vreme,deca ga baš vole,može se ostaviti i u zamrzivač.Ja dam 700g šećera u 3dl vode ,a posebno 12 kašika vode za 30 g želatine u prahu.Morala sam mutiti tačno 20 min. dok masa nije postala bela i kremasta.Kad sam prvi put napravila i deca počela uzimati mi je bilo baš smešno kako uzimaju a bananice se lepe za tanjir zato sam sledeći put dala na dno tepsije koru za oblande da se ne bi lepile.Sledeći put ću probati da ih prvo isečem -ko što ti kažeš,i verivatno povećati količinu čokolade,da je bude sa svih strana.Uh, baš sam se raspisala,ali ove bananice su baš jednostavne i dobre.

  2. Tea

    Ne mogu da verujem! Prekjuce sam isla iz prodavnice i jela krem bananicu i pomislila sam kako imam kuci ovakav recept i da bi mogla da napravim jednu dozu.
    Citas mi misli 🙂

  3. Gaga Post author

    @ kiki…. u pravu si, deca ih stvarno vole, a ja ih nisam pravila neznam ni sama unazad koliko godina…

    @tea… sta da ti kazem generacijo, bice da smo povezane na neki nacin 🙂

  4. milan

    jao gago pa ovo su najbolje krem bananice! moj muz ih ne voli ali on nema pojma. nema veze, ja napravim tepsiju za sebe i sam pojedem celu 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.