Ludo testo – Crazy Dough

5 Replies

Mesimo zajedno - Lesaffre Testo
Ludo testo - Crazy Dough

Sponzorisani post

Ludo testo - Crazy Dough

Potreban materijal:

80g svežeg Vrenje kvasca
1100g brašna
220ml toplog mleka
2 kašike šećera
3 kašičice soli
360ml punomasnog jogurta
2 jaja

fil i posip po želji

Priprema:

U mleku izmrviti kvasac i dodati šećer, pa ostaviti da na toplom mestu nadođe. U prosejano brašno staviti sve ostale sastojke i na kraju ndošli kvasac, pa mikserom, nastavcima za testo zamesiti. Zatim ga izručiti radni sto posut brašnom, pa još malo domesiti. Testo ne treba da stoji da narasta!

Od ovakvog testa može da se pravi zaista „svašta – nešto“ i potrebno je jedino upotrebiti maštu da bi se to i sprovelo u delo. Ja sam ovom prilikom pravila krofne, kiflice punjene sirom, uvijene štapiće punjene šunkom i kačkavaljem, margarete sa sirom, kajzerice i na kraju jedan deo testa iskoristila i za pizzu. Kao što sam rekla, vi možete kako god želite i filovati onako kako želite i volite. Bilo slatkim ili slanim filom.

Da bi vam svakako bilo jasnije i eventualno dalo ideju kako da ga iskoristite, pogledajte video u nastavku posta.

Ludo testo - Crazy Dough

1. Kiflice – Testo rastanjiti oklagijom, iseći na trouglove i filovati po želji. Ja sam sirom.

2. Uvijeni štapići – Dva podjednaka dela testa oklagijom (svaki posebno) rastanjiti u oblik pravougaonika, pa na jedan deo premazati kečap ili paradajz sos, poređati tanko sečene kolutove šunke i narendati kačkavalj. Poklopiti drugim delom testa, pa iseći na štapiće, a zatim svaki uviti u spiralu.

Kiflice i štapiće pre pečenja premazati umućenim jajetom s malo mleka, posuti susamom po želji i ostaviti da pre pečenja odstoje nekih 15 minuta. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 20-25 minuta.

3. Krofne – Testo rastanjiti oklagijom, čašom vaditi oblike i pržiti na vreloj masnoći. Na kraju ih uvaljati u šećer u prahu.
4. Uvijeni đevrek – Manje komade testa istanjiti u „glistu“, pa uplesti po dva komada i formirti krug – đevrek. Premazati jajetom sa malo mleka i posuti susamom.
5. Margarete – Testo rastanjiti oklagijom pa čašom vaditi krugove. Neke ostaviti cele, a nekim manjom čašicom (rakijskom) po sredini formirati otvor. Umućenim jajetom sa malo mleka premazati ceo krug, pa preko staviti krug sa otvorom i staviti fil po želji. Ja sam stavila sir. Posuti susamom.
6. Kajzerice – Kidati komade testa, formirati kajzerice, premazati umućenim jajetom sa mlekom i posuti susamom.

Kao i kiflice i štapiće, ostaviti da malo odstoji pre pečenja.

7. Pizza – Rastanjiti rukama testo na plehu, nafilovati po želji i ispeći.

Zamešeno testo se može staviti u plastičnu kesu i držati u frižideru do 7 dana, pa se koristiti po potrebi. Može se i zamrznuti.

Mesimo zajedno

Print Friendly, PDF & Email
loading...

5 comments

  1. Ingrid

    Radila sam ga prošli vikend i oduševljana sam. No ne može stajati 7 dan, jer već treći dan počinje kiseliti i mijenja ukus. Ne znam kakva vi imate iskustva?

    1. Gaga Post author

      Ja sam ga držala u zamrzivaču, nisam u frižideru, moram priznati. Kao napomena kod mame u svesci je pisalo da može, baš ću da je pitam kakva su njena iskustva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.