Rolovani bataci u marinadi

2 Replies

Glavna jela
Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

Sponzorisani post

Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

Mariniranje je od sada vremenski mnogo kraće jer namirnice od bilo kog mesa ili ribe postaju sočnije i mekše za samo 30 minuta. Prepoznatljiva Vegetina kuhinja vrhunskih recepata, osmislila je 4 tečne marinade: Mediteransku, Univerzalnu, Pikantnu i Marinadu sa belim lukom. One u svom sastavu imaju savršenu kombinaciju ulja, sirćeta, sušenog povrća i dodatnih začina, a pravim gurmanima omogućavaju pripremanje sočnih jela na roštilju, tiganju ili u rerni. Jednostavno i brzo mariniranje mesa ili ribe bez dodatnih pojačivača ukusa i aroma, modernim domaćicama skratiće vreme provedeno u kuhinji i ostaviće im više vremena za druženje. Za pripremanje 600 g mesa ili ribe potrebno je 1 pakovanje (90 ml) marinade.

Vegeta marinade

Pikantna marinada na vrlo jednostavan način omogućava da jela od mesa, ribe, gulaši, paprikaši, jela sa povrćem i druga jela poprime fin pikantan ukus i dozu ljutine. I ne samo to, ona omekšava namirnice, čini ih sočnijim i sprečava isušivanje, posebno pri roštiljanju. Dok tradicionalne metode zahtevaju i nekoliko sati mariniranja uz pomno odabrane namirnice za marinadu, Pikantna marinada je doskočila nedostatku vremena i potrebi za božanstvenom aromom tako da je vreme prirpeme svela na svima dostupnih 30 minuta. Uz savršen pikantan ukus koji daje svemu čega se dotakne, Marinada Pikant je potpuno bez dodatnih aroma i pojačivača okusa.

Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

Potreban materijal:

8 komada pilećih bataka – oko 1kg
16 režnja tanko sečene dimljene slanine
2 kesice „Vegeta“ pikantne marinade
400g šampinjona
4-5 čena belog luka
so, malo ulja
Vegeta
100ml pileće supe

Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

Priprema:

Pileće batake oprati, očistiti, prosušiti i staviti u činiju. Dodati „Vegeta“ pikantnu marinadu i sve lepo izmešati i sjediniti. Ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta, do sat vremena, ako želite pikantniji ukus. Za to vreme očistiti i oprati šampinjone. Drškice iskoristiti za neko drugo jelo. Svaku kapicu malo posoliti. Očistiti beli luk i izgnječiti ili sitno naseckati.

Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

Pripremiti vatrostalnu činiju za pečenje i malo je podmazati. Izmarinirane batake izvaditi iz frižidera i svaki umotati u dva režnja tanko sečene dimljene slanine. Ređati u posudu za pečenje, voditi računa da „preklop – sastav“ slanine bude sa donje strane. Poređane batake preliti ostatkom marinade, a zatim u prostor između njih poređati šampinjone. Posuti belim lukom i „Vegetom“ po ukusu. Batake staviti u rernu zagrejanu na 200C da se peku. Posle 30 minuta, preko bataka preliti pripremljenu supu i pojačati rernu na 250C. Peći još nekih 20 minuta. POslužiti toplo uz prilog po želji, najbolje pržene krompiriće.

Rolovani bataci u marinadi - "Vegeta" mariniranje

„Vegetine“ novosti možete pratiti i na fan stranici „Podravke“ na Facebooku.

Podravka - Srbija

Print Friendly, PDF & Email
loading...

2 comments

  1. Zoki

    Uh ovo mi deluje fantastično. Ovih maranada još uvek nema kod nas u Kanadi, obično mi ih drugarice iz Zagreba pošalju, Jedva čekam da ih isprobam.Prijatan vam ručak!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.