Princes krofne sa čoko – narandža filom

Comment

Poslastice i kolači
princes krofne sa coko narandza filom

Sponzorisani post

Potreban materijal:

Testo

125g Dijamant margarina za sve namene
250ml vode
150g brašna T-400 meko
malo soli
4 srednja jajeta

Fil

250g Dijamant margarina sa ukusom čokolade i narandže
1l mleka
8 kašika brašna T-400 oštro
4 kašika gustina
20g vanilin šećera
50g smeđeg šećera u prahu

Za posip – šećer u prahu ili čokolada u prahu

princes krofne sa coko narandza filom

Priprema:

U šerpicu sa debljim dnom staviti margarin sa vodom i solju, pa na umerenoj vatri kuvati dok ne provri i margarin se ne istopi. Skloniti sa vatre, dodati brašno i uz stalno mešanje mikserom umutiti, uz postepeno dodavanje jaja. Sjediniti u finu, kompaktnu masu. Ostaviti je da se malo prohladi, a zatim masu stavljati u odgovarajući špric za tulumbe, pa na plehu, obloženom papirom za pečenje, formirati željene veličine krofnica. Od date količine, ako budete istiskali otprilike veličinu većeg oraha, dobićete oko 30-tak krofnica. Ja sam pravila veće i dobila sam oko 15-tak. Krofnice peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200C, bez otvaranja rerne, što je veoma važno, nekih 35 minuta. Pečene krofnice ohladiti pre sečenja i filovanja.

princes krofne sa coko narandza filom

U drugu, veću šerpicu staviti hladno mleko. Malo hladnog mleka odvojiti pa tu umešati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kada mleko provri, dodati smesu sa brašnom, pa uz stalno mešanje skuvati kašicu uobičajeno (kao kada kuvate puding). Masu ostaviti da se ohladi, a zatim je sjediniti mikserom sa margarinom, predhodno umućenim sa smeđim šećerom u prahu. Pripremljenim filom pomoću poslastičarskog šprica puniti ohlađene krofnice. Pre služenja, ostaviti da se dobro ohlade u frižideru. Po želji, posuti šećerom u prahu ili čokoladom u prahu.

Kako bi uvek bili u toku sa dešavanjima i novostima iz Dijamantove kuhinje, posetite njihov sajt, na kome takođe možete naći interesantne ideje & recepte i zapratite ih na Fejsbuk stranici – Dijamant.

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.